Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sjajno!

Muče vas voćne mušice? Isprobajte ova tri trika i otjerajte ih iz svojega doma!

shutterstock
31.05.2022.
u 11:30

Jedna od najučinkovitijih zamki koje možete napraviti za voćne mušice jest staviti jabučni ocat, jer njegovoj slatkoj aromi i mirisu mušice ne mogu odoljeti

Stiglo je toplo vrijeme i ljeto je pred vratima pa ne čudi da se razni kukci bude i ulaze u naše domove, a tako i – voćne mušice. 

Voćne mušice dosadni su insekti koji se razmnožavaju alarmantnom brzinom, zbog čega se uvijek čini nemogućim riješiti ih se, piše The Sun. 

Prema WebMD-u, ženka voćne mušice može položiti do 2000 jajašaca na bilo koju površinu i tijekom 24 sata iz njih će se izleći ličinke. Nakon otprilike dva dana te su ličinke spremne za parenje, započinjući cijeli ciklus iznova.

Maslinovo ulje kao sredstvo za čišćenje? Evo gdje će napraviti `čuda`:

1/5

I premda ove mušice žive od tjedan do 15 dana, zbog brzog ciklusa razmnožavanja čini se da žive vječno. Srećom, postoji nekoliko jednostavnih i učinkovitih načina da se riješite voćnih mušica i nema potrebe za skupim tretmanima i alatima.

Jabučni ocat
Jedna od najučinkovitijih zamki koje možete napraviti za voćne mušice jest staviti jabučni ocat, jer njegovoj slatkoj aromi i mirisu mušice ne mogu odoljeti. Da biste sami napravili zamku, jednostavno ulijte malo jabučnog octa u čašu ili zdjelu. Zatim prekrijte otvor prozirnom folijom i pričvrstite ga gumicom da ostane na mjestu. Zatim probušite nekoliko rupa u foliji kako bi voćne mušice ušle, ali odatle im više nema povratka.

Papir i voće
Uzmite bocu octa i komad prezrelog voća te ih stavite u posudu. Smotajte malo papira u stožac i stavite ga u posudu s užim otvorom unutar nje – to bi trebalo stvoriti lijevak.

Sapun
Ako prva dva postupka nisu ostvarila rezultate kojima ste se nadali, možete isprobati trik s octom i sapunom. Za najbolje rezultate preporučuje se zagrijati ocat s nekoliko kapi sapuna. Zatim jednostavno pustite da toplina učini svoju čaroliju – učinit će smjesu aromatičnijom i privlačnijom za gladne voćne mušice. Sapun će prekinuti površinsku napetost, što će djelovati tako da mušice koje slete u zdjelu potonu i utope se.

Dva nerazdvojna psića iz skloništa, Peanut i Cashew, vjenčali su se i imali pravu ceremoniju ❤

Ključne riječi

Komentara 1

MO
montello
14:52 31.05.2022.

Stavim u hladnjak i miran sam

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije