Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Savršeno!

Morate probati ovaj izvrstan sezonski quiche sa sirom i cherry rajčicama

Tatjana Miletić/MyTastyPot
02.05.2020.
u 07:00

Receptom nas je počastila popularna beogradska gastroblogerica Tatjana Miletić, čiji blog primamljivog naziva "MyTastyPot" obožavamo pregledavati! Quiche je jedan od prepoznatljivih klasika francuske kuhinje, a Tatjana ga je malo modernizirala i kako sama kaže: "unijela neke novotarije u njega".

Sezonski, lagano, osvježavajuće, aromatično, oku ugodno... mogli bismo i dalje nabrajati, ali slika ovog jela govori više nego tisuću riječi. Tako je sa svim receptima na blogu "MyTastyPot", stoga zavirite u njega i inspirirajte se modernim idejama, ali i receptima za jela koje se već generacijama pripremaju u Tatjaninoj obitelji. 

Foto: Dušan Atlagić

Quiche sa sirom i cherry rajčicom

Vrijeme pripreme: 10 minuta

Vrijeme pečenja: 30 minuta

Dovoljno za kalup za tart od 20 cm

Sastojci:

100 g maslaca (sobne temperature)

5 g soli

1 žumanjak

1 žlica kiselog vrhnja

300 g glatkog brašna

1/2 praška za pecivo

žličica kima

žličica chia semenki

Za nadjev:

2 jaja

250 g kajmaka

100 g svježeg sira

6 listova bosiljka (plus par za dekoraciju)

10 cherry rajčica

prstohvat soli

prstohvat papra

Priprema:

Dobro izmiksajte maslac, dodajte mu sol, žumanjak, vrhnje te kim i chia sjemenke. Pomiješajte brašno i prašak za pecivo, dodajte u pripremljenu smjesu i sjedinite kuhačom. Treba vam desetak minuta da umijesite tijesto da bi ostalo prhko. Stavite ga u vrećicu za zamrzavanje ili zamotajte u prozirnu foliju i ostavite u hladnjaku da odstoji pola sata. Razvucite ga rukom u posudi u kojoj ćete ga peći. Tijesto izbodite vilicom i stavite da se malo zapeče desetak minuta na 200 stupnjeva. Za to vrijeme pomiješajte kajmak i sir, dodajte jaja, sol i papar, sitno isjeckan bosiljak i stavite preko tijesta koje ste izvadili iz pećnice. Zatim narežite rajčice (na polovine, četvrtine, kako vam drago). Peče se na 180-200 stupnjeva, oko pola sata. Kad bude pečeno, ukrasite quiche listićima bosiljka. Možete ga poslužiti i toplog i hladnog, jednako je ukusno.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije