Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ukusna i zdrava

Ovu finu krem juhicu od mrkve Mate Jankovića stvarno morate probati!

17.04.2020.
u 07:33

Facebook grupa Chef kuha doma ne posustaje i polako se pretvara u jedinstvenu interaktivnu zbirku vrijednih recepata naših najboljih chefova. Jedan od njih je i ova juha koja je, zahvaljujući dodatku kurkume i đumbira, pravi melem za imunitet. A to nam je u "doba korone" itekako potrebno.

O dobrobitima mrkve, kurkume i đumbira već je toliko toga napisano da se nema smisla ponavljati. Svatko tko drži do svog zdravlja odavno ih je ubacio u prehranu, a najbolje jest što kurkuma i đumbir jelima daju tako dobar okus. Probajte ovu juhu Mate Jankovića i zaljubite se u nju!

Krem juha od mrkve s kurkumom, kuminom, kokosovim mlijekom i grožđicama (za 4 osobe)

Sastojci:200 g luka
500 g mrkve
0.4 l kokosovog mlijeka
0.4 l vode ili povrtnog temeljca
1 žličica ribanog đumbira
1 žličica kumina
1 žličica kurkume
1 žlica muscovado šećera
sok jednog limuna
2 lovorova lista
1 žličica sjemenki korijandera
100 g grožđica
sol, papar
50 g maslaca
0.05 maslinova ulja

Foto: Shutterstock

Priprema:

Na maslinovu ulju pirjajte luk, zatim dodajte mrkvu, kurkumu, kumin, sol i papar. Kratko pirjajte sve zajedno, dodajte muscovado šećer pa zatim temeljac ili vodu te kokosovo mlijeko. U praznu vrećicu za čaj ubacite lovor i sjemenke korijandera i ubacite u juhu da se kuha. Nakon što mrkva omekša, izvadite vrećicu sa začinima te ubacite sve u blender. Sve izmiksajte dok nije glatko. Prebacite u lonac, dodajte limun, maslac i grožđice. Kratko prokuhajte te začinite.

Pogledajte video s uputama za pripremu juhe:

Komentara 2

BO
bolnaistina
08:13 17.04.2020.

Da sakupiš sve potrebne sastojke, trebaš oko 100 kunića za juhicu. Pa ti papaj finu krem juhicu.

DU
Deleted user
10:50 17.04.2020.

Gdje možemo kupiti mrkvicu Mate Jankovića?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije