Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ključne 'sitnice'

Kuharica podsjetila na par jednostavnih pravila za savršeno pečena jaja na oko

jaja
Shutterstock
21.01.2022.
u 07:00

- Postoji i savršena temperatura za pečenje jaja; između 123°C i 137°C - kaže chef AlSawwaf .

Kuharica Yasmeen AlSawwaf kaže da mnogi griješe u pripremi pečenih jaja ili jaja 'na oko', pa je za Eat This, Not That podijelila nekoliko savjeta uz koje bi to jednostavno i često pripremano jelo svaki put trebalo ispasti savršeno.

Prvo je, kaže, bitno da se jaja uvijek peku u tavi s dnom od neprianjajućeg materijala.

 Ovo je još deset najzdravijih namirnica koje biste trebali jesti za doručak:

jaja
1/10

- Na takvoj tavi treba prije prženja jaja otopiti maslac koji će im dati odličan okus -. rekla je, a neće se ni lijepiti dok se peku.

AlSawwaf također napominje da se jaja ne bi trebala razbijati nad tavom već uvijek u zdjeli, da se žumanjak ne bi razbio.

- I naravno, jaja trebaju biti svježa - dodala je, jer se kod jaja koje dugo stoji bjelanjak i žumanjak razrijede.

To ćete, kaže, prepoznati bjelanjak na tavi raširi umjesto da ostane kompaktan i gust.

 

- Postoji i savršena temperatura za pečenje jaja, a to je temperatura između 123°C i 137°C - rekla je kuharica, a objasnila je i da bi na višoj temperaturi jaja mogla posmeđiti i napuhati mjehuriće prije nego što se unutra dobro skuhaju.

Idealna pečena jaja, kaže ona, trebaju biti sjajna i imati potpuno stvrdnuti bjelanjak, ne smiju po sebi imati mjehuriće ni posmeđiti, a bi žumanjak treba biti skuhan prema želji.

Farmer savjetuje kako čuvati jaja da bi duže bila svježa!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije