Naslovnica Lifestyle Ljubav & veze

Koja je idealna dobna razlika? Veza je bolja ako je on stariji

Partneri žele da postoji razlika u godinama, ali i žene i muškarci se slažu da je idealno kad je muškarac stariji
12. ožujka 2013. u 12:15 1 komentara 2627 prikaza
gwyneth paltrow
Foto: pixsell

Najbolja razlika između partnera je četiri godine i četiri mjeseca i to samo ako je muškarac u vezi stariji, otkrilo je najnovije istraživanje stranice Confused. Takvog je mišljenja čak polovina od dvije tisuće ispitanika. Da i poveća dobna razlika igra presudnu ulogu u vezi smatra 30 posto ispitanika koji misle da muškarac mora biti stariji pet i više godina, a trećina žena smatra se najviše sretnom u vezi ako je on stariji i više od sedam godina.

No i tu postoji problem. Starijeg muškarca u vezi s mlađom ženom često se smatra dobro situiranim sponzorom, a ženu sponzorušom. Stoga, koliko god da se u takvoj vezi pojačava osjećaj zaštitnika kod muškarca i sigurnosti kod žene, društveno je takva veza teško prihvatljiva, pa mnogi parovi ostaju u granicama od dvije do četiri godine razlike.

– Unatoč dobnoj razlici parovi mogu imati sretnu i ispunjenu vezu. No katkada velika dobna razlika može donijeti probleme jer partneri različito gledaju na život i svijet – smatra stručnjakinja za ljubavne veze Julia Cole, piše Daily Mail.

Obrnuta veza nije nemoguća, ali tek jedan posto žena vjeruje da je idealno da pored sebe imaju mlađeg muškarca, dok bi sa starijom ženom bilo dva posto muškaraca. Oni većinom smatraju da ih se tada gleda kao da su nečija igračka.

– Ako je dobna razlika velika i više od deset godina, odnos može prerasti u obvezu, stoga je važno komunicirati o stavovima o novcu, očekivanjima u obiteljskom životu i tome što roditelji, braća, sestre i prijatelji misle o starijem partneru u svom životu – zaključuje Cole.

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?