Naslovnica Lifestyle Gourmet

Kako napraviti savršeni kesten pire u koji ćete se zaljubiti?

Jesen je doba kestena; pečenih, kuhanih, ali i njegovih varijacija koje daju domaći preukusan desert za koji vam trebam samo mrvica truda.
09. listopada 2019. u 06:40 1 komentara 3309 prikaza

Kesten pire prava je poslastica koju u dućanu možete kupiti tokom cijele godine, ali ima li boljeg kada se odlučite iskoristiti blagodati jesenske sezone i odlučite sami napraviti kesten pire? Donosimo vam recept za kesten pire za čiju je pripremu potrebno manje od sat vremena, a moći ćete se pohvaliti vlastitim domaćim desertom koji će vam biti još slađi jer ste ga radili baš vi. 

IMAJTE NA UMU Ovih 11 pogrešaka rade čak i gurui zdrave prehrane

 | Autor :

TIKVE, TIKVICE Jednostavno i brzo: salata s bučom i kozjom skutom

Sastojci: 

kesteni

sjemenke vanilije

voda

šlag

ribana čokolada

Priprema: 

Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Ogulite kestene, ostavite unutrašnju kožu i stavite ih u plitku posudu te pecite 10 do 15 minuta ili dok se koža lako ne osuši i oguli. Utrljajte kestene u grubu krpu kako biste uklonili ostatak kože. Stavite ih u zdjelu sa sjemenkama vanilije i vodom da ih pokrije te kuhajte na jakoj vatri.

Smanjite toplinu, poklopite i prijajte 25 do 30 minuta ili dok ne omekšaju. Izvadite sjemenke vanlije, kestene ocijedite, a zatim provucite kroz uređaj za izradu kesten pirea. Istucite čvrsti šlag od potrebnih sastojaka. Rasporedite meringe na poslužavnik i od kesten pirea napravite oblik gnijezda na svakoj. Smjesu za šlag stavite u vrećicu i ukrasite šlagom gnijezda. Pospite gnijezda ribanom čokoladom i ohladite prije posluživanja. 

APERITIVI Slatki okus jesenske kruške u ustima: Napravite vlastiti liker

Uz kesten pire poslužite šalicu crne kave. 

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?