Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NE BACAJTE

Iskoristite blitvu i napravite zdrave, ali fine popečke

18.09.2019.
u 05:52

Blitva je namirnica koja raste gotovo čitave godine stoga domaćice nekad više nemaju ideje što raditi s blitvom, osim kao prilog 'blitva s krumpirom' ostalim jelima. Mi vam donosimo recept u kojem blitva igra glavnu ulogu.

Blitva je niskokalorična namirnica, još jedna od namirnica za održavanje tjelesne težine stoga ju možete konzumirati u većim količinama. Sadrži vitamine B, C, beta karoten, minerale magnezij, kalcij, kalij i željezo te obiluje ugljikohidratima i proteinima. Djeluje na niz zdravstvenih poteškoća; čuva kosti, oči, mozak i srce, te pomaže u prevenciji dijabetesa i raka. Osim što služi kao dodatak raznim jelima u ovom receptu blitva služi kao pljeskavica za hamburger te je definitivno nešto novo i fino za isprobati. 

Popečki od blitve

Sastojci za 6 komada:

500 g blitve

1 žličica suhih biljnih začina

4 žlice maslinovog ulja

1 jaje

250 g punomasnog trapist sira

6 režnja češnjaka

papar

2 žlice krušnih mrvica

sol

malo maslinovog ulja za prženje

Za paniranje:

malo brašna

malo krušnih mrvica

malo mlijeka

1 jaje

Priprema:

1. Blitvu operite i i kratko prokuhajte u vreloj slanoj vodi maksimalno 5 minuta pa zatim dobro ocijedite. Kada se ohladi sitno ju nasjeckajte i dlanovima istisnite višak vode.

2. Nasjeckanoj blitvi dodajte suhe biljne začine, papar, češnjak, naribani sir, maslinovo ulje, sol, jaje i krušne mrvice. 

3. Nauljite ruke te dlanovima oblikujte pljeskavice (po željenoj veličini). 

4. Uvaljajte ih u brašno, jaje umućeno s malo mlijeka i krušne mrvice. 

5. Pržite na maslinovom ulju oko 10 minuta uz okretanje. 

6. Poslužite ih kao pljeskavice od mesa u hamburgeru i imate vegetarijanski hamburger. 

 

Ako blitvu nemate u vlastitom vrtu navratite do trešnjevačkog placa. 

Ključne riječi

Komentara 1

RO
RogaBabaroga
09:05 18.09.2019.

cudo kulinarstva! ovo jos nitko nije izmislio😝

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije