Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oprez

I zamrznuta hrana ima rok trajanja nakon kojeg gubi okus

'Podravina-bilogora, 26.7.2010. Cazma Lopov je ulozeni znoj odlucio nadomjestiti vodom iz hladnjaka Michael Palijan / VLM                         '
'Michael Palijan / VLM'
28.11.2010.
u 09:03

Američka Agencija za upozorava da će hrana koja se predugo skladišti u zamrzivaču mijenja okus i teksturu pa ju je bolje baciti nego koristiti nakon isteka roka

Zamrznuta hrana većini je radnih ljudi svakodnevica jer znatno olašava pripremu jela, a i šeti ono što zaposlenima kronično nedosteje - vrijeme. Međutim, mnogi žive u zabludi vjerujući da zamrnuta hrana nema rok trajanja.  Američka Agencija za upozorava da će hrana koja se predugo skladišti u zamrzivaču mijenja okus i teksturu. • Odlučite li se na zamrzavnje slanine budite smpremni na to da će nakon dva mjeseca, iako neće biti pokvarena, ona nepovratno izgubiti karakterističan okus.

Zamrznete li kruh, ne upotrijebit eli ga u roku od tri mjeseca, bacite ga u smeće. Isto pravilo vrijedi i za kuhano povrće, posbeno za krumpir koji čak i nije mudro zamrzavati. Sirovo meso, ovisno o vrsti mesa, u zamrzivaču se može skladištiti između devet mjeseci (piletina) i godine dana (jutenita i svinjetina).

Sirovo mljeveno meso nemojte čuvati u ledu dulje od šet mjesci kao ni sirovo povrće koje će nakon pola godine izgubiti karaktreistične arome.

Komentara 3

CY
Cyber
10:51 28.11.2010.

Prvi sam!!!! komentiram....bla...bla....

Avatar blackula9
blackula9
13:57 28.11.2010.

da, zato junetina u hamburgeru ima okus po soji...a ne po mesu..

MV
Mato Vilac
20:52 28.11.2010.

Po našima iz ministarstva ( Pavić ako se dobro sjećam) smrznuto meso nema rok upotrebe. Ako i izgubi okus, ima začina kojim dobije miris po čemu god treba. Nedaj bože da se vlast zamjeri uvoznicima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije