Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
turizam

I kampisti sve više vole last minute

kampiranje (1)
Foto: Photo: Zeljko Mrsic/PIXSELL
17.11.2013.
u 22:26

Specijalizacija postojećih kampova, ali i gradnja novih, osobito u blizini velikih gradova, potaknut će daljnji razvoj

Ove je sezone na hrvatskoj obali izostao dio talijanskih i nizozemskih kampista, a usporio se i rast posjeta iz Njemačke. Godina je za istarske kampove bila nešto slabija nego lani, kvarnerskim i dalmatinskima išlo je odlično pa je na Jadranu registrirano dva posto više (16,5 milijuna) noćenja nego lani.

Specijalizacija postojećih kampova, ali i gradnja novih, osobito u blizini velikih gradova, potaknut će daljnji razvoj, istaknuto je na prošlotjednom 7. kongresu hrvatskog kampinga.

Uspjeha, dakako, neće biti zanemare li se trendovi. Istaknuto je da su domaćini u kampovima do prije 15 godina već u siječnju ili veljači znali kako će im kamp biti popunjen te sezone. Danas, međutim, i kampisti odluku donose u zadnji tren, a odmor bukiraju kasnije nego ikada.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije