Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jednostavno za shvatiti

Evo kako govor tijela otkriva gleda li vas osoba kao prijatelja ili ipak želi nešto više

Unsplash
03.07.2020.
u 09:00

Možda se trudi sakriti, ali pogledi, pokreti rukama i govor tijela ga odaju.

Američka sveučilišta, Wellesley i Kansas analizirali su pokrete očiju kod 105 heteroseksualnih studenata oba spola dok su im prikazivali fotografije suprotnog. Sudionici su morali reći sviđa li im se netko, koliko jako i je li bi voljeli s tom osobom samo prijateljstvo ili nešto više od toga, piše Reader' Digest.

Istraživači su zaključili - ako pogled zadržavaju na gornjem dijelu tijela osobe na fotografiji znači da razmišljaju o romantičnoj vezi, ali ako im je pogled fokusiran na stopala i noge s tom osobom ne žele ništa više od platonskog odnosa. Postoje i razlike između pogleda žena i pogleda muškaraca tijekom procjene potencijalnog partnera. Muškarci su se više zadržavali na ženskim prsima i bokovima uz lice, a žene na torzu.

U nekim zemljama za vrijeme pauze za ručak stignete i odspavati!

Što se iz ovoga može zaključiti?
Ako muškarac ženu vidi kao potencijalnu partnericu za vezu, pogled će više zadržati na licu, dok će se žena s istom namjerom fokusirati na torzo i lice. One žene koje pogled strogo zadržavaju samo na licu, ne žele ništa više od prijateljstva.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije