Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobro je znati

Evo zašto ne biste trebali kuhati jaja

jaja
Foto: Shutterstock
1/3
09.11.2016.
u 12:29

Bilo kako bilo, svi znamo kako skuhati jaja. Stavimo ih u vodu i kuhamo dok voda ne proključa, a zatim ih maknemo s vatre i ostavimo još nekoliko minuta u ključaloj vodi. Ipak, čini se kako to i nije najbolji način.

Tvrdo kuhana jaja mnogima su omiljena namirnica za doručak, ali i za ručak u nekoj salati. 

Punjena jaja raznim namazima, povrćem, gljivama i sl. jedna je od omiljenijih i jednostavnijih ideja za posluživanje nenajavljenim gostima. 

Bilo kako bilo, svi znamo kako skuhati jaja. Stavimo ih u vodu i kuhamo dok voda ne proključa, a zatim ih maknemo s vatre i ostavimo još nekoliko  minuta u ključaloj vodi. 

Ipak, čini se kako to i nije najbolji način.

Jaja bismo trebali kuhati na pari. Na taj način jaja će se "nježnije" skuhati, neće biti onog zelenog prstena oko žumanjka koji se često pojavljuje kada jaja kuhamo u vodi. 

Osim toga, bit će ih lakše oguliti, a i puno je manja vjerojatnost da će ljuska jajeta pri takvoj termičkoj obradi popucati jer se ne sudaraju s posudom ili jedno od drugo u ključaloj vodi.

U posudu stavite malo vode, brzo će proključati. Zatim jaja stavite u posudu za kuhanje na pari ili, ako je nemate, možete se poslužiti cjediljkom. Za mekano kuhano jaje bit će potrebno na pari oko 6 minuta, a ako želite tvrdo kuhana jaja, ostavite ih na pari 11 – 12 minuta, savjetuju. 

 

>>Ovo su namirnice koje ne biste smjeli podgrijavati 

Komentara 3

PO
portugisac
09:26 10.11.2016.

Ako je zeleni prsten jedini razlog da se jaja kuhaju na pari umjesto na vodi moram reči da se zeleni prsten javlja samo ako jaja kuhate preko 10 minuta. Isprobajte ako ne vjerujete.

BO
boxerzg
09:06 10.11.2016.

Volim zeleni prsten

DU
Deleted user
11:55 10.11.2016.

Kako znate da je Linda napisala članak. Eto ovako!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije