Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napokon se naspavajte

Budite se umorni iako ste spavali osam sati? Ovo je pogreška koju radite

buđenje
Foto: Thinkstock
01.01.2018.
u 12:26

Ako želite biti odmorni svako jutro, tijelo mora pratiti svoj biološki sat

Iako ste spavali osam ili više sati, budite se umorni i iscrpljeni kao da je iza vas neprospavana noć. Ako vam je ovo poznata situacija, problem je u jednoj stvari koju radite pogrešno, tvrdi stručnjakinja za spavanje dr. Carmel Harrington.

Problem se krije u tome što takve osobe nemaju uobičajeno vrijeme buđenja.

– Mnogi ne znaju da vrijeme kada se probudite ujutro utječe na vrijeme kada ćete uspjeti zaspati navečer – rekla je ona.

Ako želite biti odmorni svako jutro, tijelo mora pratiti svoj biološki sat jer ćete inače osim umora osjećati stalnu glad, imat ćete problema s odlaskom na toalet, ali će vam i pasti motivacija što će utjecati na vašu učinkovitost na poslu.

Stoga, ako želite izbjeći sve te probleme, trebate točno znati kada se svakoga dana budite i kada idete spavati.

Vrijeme buđenja smije varirati u roku od jednoga sata, ali ne više od toga. Primjerice, ako se preko tjedna budite u 6 sati zbog posla, vikendom ne bi smjeli spavati do 9 ili duže jer ćete tada kasnije ići navečer spavati zbog čega ćete se buditi umorniji.

Kako bi se budili odmorni, potrebno je, dakle, imati rutinu koje se svakodnevno trebate pridržavati.

Ovo je jedna od najvećih pogrešaka koju radite kada vas hvata prehlada

buđenje
1/8

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije