Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 55
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
trend

Borba Mercatora i Konzuma jeftinim obiteljskim ručkom

restoran
17.04.2010.
u 09:45

Uz sva silna poskupljenja - goriva, plina, prijevoza vesele podaci o jeftinijim i jednostavnijim obrocima

Ana Ugarković s veseljem četveročlanoj obitelji kuha ručak za 50 kuna, pokazujući da se može pojesti jeftin, a kuhan i zdrav obrok. Iza priče stoji trgovački lanac Mercator koji kupce mami prmamljivom ponudom. Odgovor nismo dugo čekali - Konzum je ponudio alternativu - nahranit će četvreo gladnih usta za 30 kuna.

Oba lanca tvrde da im je jedini cilj olakšati život svojim klijentima, a činjenica je da oba pokušavaju niskim cijenama privući što više kupaca. Što je u ovoj krizi, u trenucima kada poskupljuju plin, prijevoz, gorivo, a svi strepimo i zbog najavljenog poskupljenje struje, mnogima slamka spasa. Osim što dnevno nude određene artikle, ovi lanci predlažu i recepte koji će vam olakšati pripravu što jeftnijeg ručka.

- Ana Ugarković osmislila je dvadeset recepata namjenjenih četveročlanim obiteljima čija ukupna cijena ne prelazi 50 kuna kako bi našim kupcima olakšala svakodnevnu dvojbu što skuhati za ručak - kažu u Mercatoru.

U Konzumu opovrgavaju da su akciju pokrenuli zbog konkurencije, jedini cilj bio im je, kažu, kupcima pomoći u zdravoj i uravnoteženoj prehrani.

Bilo kako bilo, rat niskim cijenama se nastavlja. Meso i slatkiši u svim lancima mogu se nabaviti po nikad nižimi cijenama (kila svinjskog buta za 26 kuna, keski Domaćica (250g) za 8,99 kn), a pada i cijena sezonskog voća i povrća. Stoga je najisplativije pratiti svakodnevne akcije - na taj način može se uštedjeti i tisuću kuna mjesečno.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije