Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
poznato?

6 problema s kojima će se susresti svaki par ovih blagdana

Božić
Getty Images
08.12.2018.
u 16:32

Najbolje rješenje je da se dogovorite oko podjele vremena, primjerice, ručak kod roditelja jednog partnera, večera kod roditelja drugih i sl. Napravite kompromis i dogovorite se da iduće godine zarotirate raspored.

Prosinac je mnogima najljepše doba godine, no nekima je i poprilično stresno, posebice parovima.

Organizacija putovanja kod svojih najmilijih, financije, bukirani raspored...

Ovo su najčešći problemi s kojima ćete se kao par susresti i ovih blagdana...

Skrivanje koliko ste potrošili za blagdane

Kupnja božićnih dekoracija, namirnica za blagdanski ručak ili večeru sa svojim najmilijima, kupnja nove odjeće za božićne partije i doček Nove godine, troškovi su koje će rijetko tko moći zaobići. No, tu nastaju i problemi u odnosima među partnerima, posebice ako je jedan od vas božićni "frik" i troši šakom i kapom na razne "nepotrebne sitnice", a drugi je štedljiviji ili smatra da većina tihi troškova nije potrebna. Tada se događaju situacije da će rastrošniji partner skrivati troškove. 

Božić Božić
1/37

Kako bi izbjegli takve probleme, sjednite za stol i zajedno dogovorite budžet za ove blagdane i listu troškova. Odredite kome ćete kupovati poklone i do kojeg iznosa i držite se toga. Postavite sebi izazov da budete kreativni u osmišljavanju kreativnih poklona koji će ostati u zadanom budžetu. 

Dogovori oko proslave, gdje i s kim

Jedan od problema koji se često nađu "na stolu" tijekom blagdana su odluke oko toga gdje i kada i s kim provesti blagdane, s kim ćete na božićni ručak, večeru i doček Nove godine“.

Najbolje rješenje je da se dogovorite oko podjele vremena, primjerice, ručak kod roditelja jednog partnera, večera kod roditelja drugih i sl. Napravite kompromis i dogovorite se da iduće godine zarotirate raspored.

Pretjerivanje u piću

Nije ništa neobično da se mnogi na kraju godine opuste i popiju koju čašicu više i "otprate godinu na izmaku i dočekaju Novu. No, upravo ta koja čašica više može uzrokovati probleme u odnosima, posebice ako alkohol utječe negativno na ponašanje u društvu.

Tradicionalne navike koje želite izbjeći

Vi otvarate poklone na Badnjak, a vaš partner ili partnerica na božićno jutro? Tu lako mogu nastati nesuglasice oko toga. Stvorite kao par svoju stradiciju i slijedite ju idućih godina. 

Borba s partnerovom obitelji

Uvijek postoje neki članovi obitelji koje ne možete "progutati". Logično, želite ih izbjeći tijekom ovih blagdana kako vam ne bi pokvarili raspoloženje, ali naravno, ne možete. Pripremite se unaprijed za takve susrete i naučite disati duboko kako biste se smirili ako vam netko uputi kakvu "otrovnu strjelicu".

Imate drugačiju filozofiju oko božićnih poklona

Jedno od vas ići će linijom manjeg otpora samo da "riješi poklone" kao obvezu, a drugi će od toga napraviti pravi mali projekt? Nemojte biti razočarani ako ste dobili nešto što niste očekivali ili ste htjeli nešto drugo, na kraju krajeva, bitno je jedino da se volite i da ste zajedno. 

Pogledajte i video Ples oca i kćeri koji sve ostavio bez daha

Komentara 1

VO
vorda400
08:57 08.12.2018.

J.bote koji su ovo problemi ja neznam ljudi kako ih vi proživljavate???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije