Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
možete drugačije

4 najčešće pogreške u vezi koje radite, a ne biste trebali

Svađa u vezi
Foto: Thinkstock
1/5
06.12.2018.
u 06:49

"Od malena su dječaci upozoravani da ne pokazuju emocije i da ne plaču "kao curice", poručuje Overstreet.

Svaka veza i odnos ima svojih uspona i padova, no neke pogreške često radi većina parova. Naučeno ponašanje trebali bi analizirati i promijeniti ako dovodi do problema u odnosu s partnerom. 

Stručnjakinja za veze i psihoterapeutkinja Kristie Overstreet, tvrdi kako se većina muškaraca u vezi ponaša na način na koji su odgojeni, odnosno, na odnose gledaju onako kako su naučeni u svojoj obitelji. 

Za žene je karakteristično da pokazuju svoje emocije, dok je to muškarcima "udar na ego" i pokazivanje slabosti. Naučeni su, većinom, da muškarci moraju biti stup u vezi, snažni i jaki, a pokazivanje emocija svodi se na "slabost". 

"Od malena su dječaci upozoravani da ne pokazuju emocije i da ne plaču "kao curice", poručuje Overstreet. 

Posebice to dolazi do izražaja u romantičnim vezama. 

Strah od odbijanja

Muškarci se često suočavaju sa strahom zbog odbijanja, kaže Overstreet. Često se nalaze u situacijama da žele stupiti u odnos s partnericom, no ona ih odbije zbog nekih razloga. To može uzrokovati osjećaje ljutnje i razočaranja kod muškaraca, a koje će opet zadržati. To nisu zdravi osjećaji, odbijanje i nedostatak komunikacije stvara dodatne probleme u odnosu, a mogu dovesti čak i do raspada veze. Nije dobro skrivati osjećaje ispod površine.

Skrivanje osjećaja anksioznosti od partnera

Muškarci će skoro sve probleme zadržati za sebe, iz istih razloga kao i osjećaje. Posebice ako se radi o nečemu poput depresije ili anksioznosti.. Ta stanja mogu postati samo još gora ako se ne povjerite osobi od povjerenja i pronađete neki izlaz iz stanja u kojem se nalazite. Ako shvatite da svi imaju u životu neka teška razdoblja i stresne i naizgled bezizlazne situacije, bit ćete u zdravijem odnosu i vezi s voljenom osobom. 

Muškarci moraju više zarađivati

Iako živimo u 21. stoljeću, neki muškarci i dalje smatraju da moraju biti glava obitelji i zarađivati više od svoje supruge. Ako je žena ta koja je poslovno uspješnija i ima viša primanja, mnogi muškarci će se osjećati neispunjeno. Dijelom je to stoga što smatraju kako su žene te koje brinu o kućanstvu, majke su i sl, pa je "njihova uloga" da budu glave obitelji i financijski zbrinu svoje najmilije.

Ako to nisu u mogućnosti, osjećaju se razočarano i gube samopouzdanje, a to može i jako narušiti odnos s partnericom. Oba partnera trebala bi jednako sudjelovati u svim obvezama, a ako je žena ta koja više zarađuje, muškarac bi trebao imati u vidu da su on i njegova odabranica zajedno u životnim izazovima i da nije bitno tko zarađuje više. 

Muškarcu nije do seksa

Često se smatra kako su muškarci ti koji su spremni za seks svakog trenutka. Oko 20 posto muškaraca pati od erektilne disfunkcije i to nije nešto s čim bi se trebali izrugivati ili skrivati od svoje partnerice. Nerijetko je problem psihičke prirode te je svakako dobro otvoreno razgovarati o ovom problemu i svojim nesigurnostima. 

Pogledajte i video 4 mjesta koja ne biste trebali dirati na ženinom tijelu

Komentara 2

VI
Vito
06:59 06.12.2018.

možete drugačije ::: najčešće pogreške u vezi koje radite, a ne biste trebali --- NE PIŠITE SRPSKI nakon 28 godina "Samostalnosti od srbije vi i dalje RADITE ISTU pogrješku -- NE POŠTUJETE Hrvatski jezik i pismo. __ Očito vam je svejedno jebete li devu ili djevu, ili vas jebe devac, a ne djevac ___ HRVATSKI je DRUKČIJE, jer je to drukčiji govor od srpskog __ Kao i ljudi, slični su, ali NISU ISTI

DU
Deleted user
08:04 06.12.2018.

jedina pogreska koju muskarac moze napraviti jest ne ozeniti hrvaticu iz prave pravaske obitelji. kakve bosanke trucini srpkinje cigani ljevicarke ove i one.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije