Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LJETNI SPECIJAL SLANO&SLATKO

13 fantastičnih ljetnih koktela koje morate probati odmah

koktel
Foto: Thinstock
1/8
28.07.2016.
u 16:08

Otkrijte s nama fantastična domaća ljetna vina, što rade i gdje su najbolji hrvatski chefovi, a pripremili smo vam i 100 ljetnih recepata i savjeta

Ove godine srpanj ima pet subota, a naša djetelina – pet listova :) Pripremili smo za vas posebno izdanje najslađeg magazina – Specijal Slano&Slatko. Čak stotinu, dobro čitate, stotinu najboljih ljetnih recepta i savjeta za samo 7 kuna uz Večernji list čeka vas na kioscima.
Sjajne su vam fotografije s mora :) Puni su nam “slano&slatki” inboxi na društvenim mrežama. Kupate se, kuhate, fino papate i nazdravljate. Tako i treba! Kada ako ne sada? Još kad nam pišete kako su vas upravo naši recepti nadahnuli za “prčkanje” po kuhinji, možemo samo reći – misija je ispunjena.

Od minestronea do semifredda

Navukli smo vas u ovih 13 brojeva da nas kupujete i čitate, ponudili smo vam drukčiji pogled na gastronomiju uvodeći vas u nju kroz priče, iskustva, inspiracije, donoseći vam istinite priče o mjestima na kojima smo bili, putopise naših vrijednih kolumnista...
Zbog toga što ste s nama bili svih 13 mjeseci, na kraju srpnja donosimo ljetno iznenađenje – darove iz kuhinje Slanog&Slatkog. Nije ih bilo lako ni skupiti, ni napraviti, ni skuhati, ni snimiti, ni napisati, no bilo nam je zadovoljstvo za takvu vjernu publiku.

Za sreću je potrebno troje: jaja, brašno i voda


Krenuli smo od ljetnih juha, minestronea, bruschetta do riba, rakova i školjki. Nismo zanemarili ljubitelje mesa i roštilja, kao ni one koji se žele okušati u pripremi tjestenine kod kuće. Naša Elena pripremila je slastice inspirirane ljetnim voćem i sladoledima... Za svakog ponešto!

Foto: PR

Što rade najbolji chefovi

Provjerili smo i što rade chefovi koji su nas cijele godine inspirirali, kuhali za nas, savjetovali, od kojih smo učili – Andrej Barbieri, Ana Grgić, Danijela i Bojan sa stancije Meneghetti, Fabricio Vežnaver iz Pergole, Nenad Posavac iz Navisa, Petra Jelenić koja i dalje tjera Mak Na Konac, Priska Thuring koja sa sestrom otkriva jadransku obalu, Moto iz Takenoko restorana i zaljubljenik u bubnjanje, Andrew Gaskin u iščekivanju otvorenja novog rovinjskog visokokategornika i Nikola Hrelja iz Adriatica, hotela po mjeri foodieja i putnika te Tomaž Kavčič koji zadovoljno i ponosno prede u dvorcu Zemono. Za to vrijeme Deniz Zemo juriša u skupljanje zvjezdica za najmanji i najluksuzniji hotel u Istri.

Vodimo vas u Parmu

Odabrali smo poneko dobro vino – od bijelih do rosea i crvenih, izmiješali koktele, napravili inventuru žestice... Nismo, dakako, zaboravili na putnike i gurmane pa i ovaj broj donosi gastroputopis. Bili smo u najgurmanskijoj talijanskoj regiji Emilia-Romagna i to u Parmi. U nastanku ovog posebnog broja Slanog&Slatkog pomogli su nam chefovi hotela Remisens u Opatiji koje je organizirao Tomislav Nikšić, a oni pak prilagodili recepte kuhanju kod kuće.

Znate li čime tove praščiće u pokrajini Emilia-Romagna? Zašto je parmezan sir koji je najkopiraniji na svijetu?

Dio su napravili sjajni dečki i cure iz tima Andrewa Gaskina u Maistrinu Monte Muliniju u Rovinju, fotografije je birao naš Danijel Berković, a za grafiku se pobrinuo Predrag Vučinić. More tipfelera nastalih u kreativnom zanosu dugo u noć ispravljala je naša lektorica. Hvala vam što nas prepoznajete i čitate :) Vidimo se u subotu na kioscima.

>> Što je to ‘hors d’oeuvre’?

Komentara 1

DU
Deleted user
02:58 30.07.2016.

Meni je nekako ljeti najbolji koktel 1/2 čaše (koje mogu biti od 0,2 do 0,5 dcl) bijelog vina i pomiješati sa 1/2 čaše mineralne vode, fino rashlađeno s dodatkom koje kockice leda da piće održava hladnim.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije