Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNK

U Osijeku omiljeni “Unterstadt” otvara kazališnu sezonu

Branka Cvitković
PIXSELL
07.09.2012.
u 15:02

Opera na daske vraća popularnog “Nikolu Šubića Zrinjskog”, a prvi put će biti postavljena “Norma” Vicenza Bellinija

Osječki teatar zakoračio je u 106. sezonu. U njoj će postaviti pet premijera, a otvorit će je osječki suvremeni tekst Ivane Šojat Kuči “Unterstadt” u režiji Zlatka Svibena.

– To je tekst koji obožavaju u ovom gradu. Ljetos smo imali ambijentalnu varijantu za koju se tražila ulaznica više, što je bila odlična najava za prebacivanje teksta u kazalište – najavio je ravnatelj Drame Vjekoslav Janković.

Niz će se nastaviti autorskim projektom popularnog glumca Emira Hadžihafizbegovića “Cijena sreće”.

– Sam tekst svojevrsni je nastavak naših “Sinova”. Riječ je o branitelju koji se (ne)snalazi u suvremenom društvu – predstavio je Janković.

Premijernu dramsku sezonu Osječani će zaključiti komedijom Georgesa Feydeau “Hotel ‘“Slobodan promet’”, a repertoar će puniti i čak osam repriznih naslova poput “Šokice”, “Prolaznika”, “Lede”, “Vedrog duha”, “Tene” i “Sinova”.

– U našem gradu u novoj sezoni bit će Ronaldo i svi najjači igrači – u šali je nastavio s najavama maestro Filip Pavišić, ravnatelj Opere osječkog HNK koji će sezonu početi operom Ivana pl. Zajca “Nikola Šubić Zrinjski”. Za kraj su pripremili “Normu” Vicenza Bellinija, koja u Osijeku nikada nije izvedena, a očekuju da će jako lijepo odjeknuti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije