Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MSU

U ciklusu Susret s umjetnikom upoznajte fotografa Miju Vesovića

Mio Vesović
arhiva VL
14.12.2010.
u 10:51

Vesović je tu crno-bijelu fotografiju Tita snimio kao veoma mladi reporter 1976. godine, a javnosti ju je prvi put predstavo tek 12 godina kasnije. Zašto? Saznajte od samog autora

U sada već vrlo popularnom "eduakcijskom" ciklusu „Susret s umjetnikom“ u MSU u srijedu 15. prosinca (u  17 sati) gost je  fotograf Milisav Mio Vesović (na slici). On će govoriti o i o jednoj od kultnih fotografija s kraja sedamdesetih "J. B. Tito".

Vesović (rođen 1953.) tu crno-bijelu fotografiju snimio je kao veoma mladi reporter 1976. godine, međutim, postala je amblematska za cijeli njegov kasniji opus. Vesović je poznat kao reporter, pratitelj događaja i osoba iz zagrebačke kulturne scene, koji je zanat „ispekao“ kao novinski fotograf u kultnim časopisima Polet i Studentski list. Na fotografijama često prikazuje okrutnu stvarnost, bez sustezanja, onakvu kakva jest. Često kompromitirajuća, njegova je fotografija uvijek zanimljiva i skriva mnoga pitanja.
- Za razumijevanje većine umjetničkih djela nužno je poznavanje generacijske i društvene pripadnosti gledatelja - tvrdi Marija Gattin.

Stoga vrijedi postaviti pitanja zašto je fotografija "J. B. Tito" prvi put prikazana tek dvanaest godina nakon što je snimljena? Kakav je bio utjecaj društva na umjetničko izražavanje tih godina? I kakav je bio položaj samih umjetnika? Odgovore na ova i mnoga druga pitanja publika će dobiti od samog autora. Susret s umjetnikom vodit će kustosica Daniela Bilopavlović Bedenik.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije