Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Završen 10 . ZFF

Šarmantnom filmu “Svi u našoj obitelji” pripala Zlatna kolica

Hrvoje Laurenta i Boris T. Matić
arhiva VL
21.10.2012.
u 14:45

Ovogodišnje izdanje festivala pamtit ćemo po atraktivnim dokumentarnim i popratnim programima, službenim premijerama filmova “Klip” Maje Miloš i “Djeca” Aide Begić

Velika zabava u kinu Europa zatvorila je jubilarni, 10. Zagreb film festival u čijem smo vrlo dobrom programu ove godine vidjeli stotinjak novih i starih filmova. Zlatna kolica za najbolji film odnio je šarmantni “Svi u našoj obitelji” Radu Judea, rumunjskog redatelja kojeg se sjećamo po sjajnoj crnoj komediji “Najsretnija djevojka na svijetu”, koju smo pije tri godine također gledali u programu ZFF-a. U ime redatelja nagradu je preuzela glumica Michaela Sirbu, izrazivši oduševljenje Zagrebom i Zagrepčanima.

Priznanje Barbakanu

Nagradu za najbolji kratkometražni igrani film osvojio je “Povratak” Shaya Levija, dok je posebno priznanje pripalo filmu “Barbakan” Bartlomieja Zmudae. Zlatna kolica za najbolji dokumentarni film dobio je film “Slaughtera Nicka za predsjednika” autora Roba Stewarta, bizarnu priča o marginaliziranom kanadskom glumcu koji je igrom slučaja postao maskota antimiloševićevskih prosvjeda u Srbiji.

Raspoloženi Glawogger

Posebno priznanje u dokumentarnoj konkurenciji dodijeljeno je emocijama nabijenom izraelskom filmu “Život u slikama” autorice Tamar Tal. U popularnoj selekciji “Kockice” najboljim je filmom proglašen “Terarij” Hane Jušić, dok je posebno priznanje pripalo Ivanu Sikavici za film “Babysitter”. Ovogodišnje izdanje festivala pamtit ćemo po atraktivnim dokumentarnim i popratnim programima, službenim premijerama filmova “Klip” Maje Miloš i “Djeca” Aide Begić te po izuzetno dobro raspoloženom Michaelu Glawoggeru, koji se u Zagrebu zadržao tijekom čitavog festivala.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije