Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uz M. Grakalića

''Razgovori pri Žnidaršiću'' ugošćuju Snježanu Banović

 Snježana Banović
arhiva VL
08.11.2012.
u 16:27

Okupljali su se tu pisci, pjesnici i umjetnici i duže od jednog stoljeća, a u prekrasnom filmu ''Tko pjeva zlo ne misli'' iz 1970. to je mjesto postalo poznato i kao ''Kod Žnidaršića''

Marijan Grakalić u novoj sezoni ''Razgovora pri Žnidaršiću'' ugošćuje i razgovara sa Snježanom Banović o hrvatsko-kulturnoj stvarnosti. Pridružite im se u gostionici ''Pod starim krovovima'' na Gornjem gradu u ponedjeljak 12. studenoga u 20.30 sati.

Posve u duhu antimodernizma koji paše na Gornji grad, književnik Marijan Grakalić svakog ponedjeljka vodi javne razgovore sa svojim gostima ''Pod starim krovovima'', najstarijoj zagrebačkoj birtiji koja opet radi. Mjesto je to bogate tradicije, ne samo glede alkoholne kulture, nego kulture uopće. Okupljali su se tu pisci, pjesnici i umjetnici i duže od jednog stoljeća, a u prekrasnom filmu ''Tko pjeva zlo ne misli'' iz 1970. to je mjesto postalo poznato i kao ''Kod Žnidaršića'' . I tamo se, u tridesetima, vodila živa rasprava o svemu što je tištalo ili zanimalo kavansku publiku. Išlo se od Abesinije do Amerike i natrag, razgovaralo se o avijaciji, ratu i pogodnim brakovima, također o ljubavi, a ponekad i o trenucima zbog kojih nastane pjesma zato što se dogode nenadano ili obilježe neki san.

Razgovori pri Žnidaršiću zagrebačka su, domaća spika, a u protekle dvije godine gosti su bili različite ličnosti s naše kulturne i javne scene, između ostalih: Pero Kvesić, Borivoj Radaković, Boris Perić, Domagoj Margetić, Davorin Bogović, Vlatka i Maja Grakalić, Igor Dakić, Domagoj Madunić, Tonči Majica, Miroslav Ambruš Kiš, Josip Oreč, Ivica Kiš, Nenad Korkut, Domagoj Margetić, Slobodan Lang, Vjekoslav Krsnik, Mio Vesović, Davor Gobac, Vladimir Lay, Vladimir Milinović, Romano Bolković, Jasna Bilušić...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije