Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Kauboji"

Producenti braće Cohen žele snimiti remake Mršićeva filma

Plakat filma "Kauboji"
arhiva VL
17.10.2013.
u 14:50

Kuća Working Title, koja želi naše Kauboje, producirala je “Fargo” i “Spaliti nakon čitanja“ braće Cohen, film “Billy Elliot” Stephena Daldryja te “Okajanje” i “Anu Karenjinu” Joea Wrighta, što najbolje govori o njenom renomeu

Producentska kuća Kabinet u pregovorima je s jednom od najvećih svjetskih producentskih kuća Working Title o otkupu prava na remake “Kauboja”, filma koji je na ovogodišnjem Pula Film Festivalu dobio najvišu ocjenu publike i tako iza sebe ostavio prošlogodišnje hitove “Svećenikovu djecu” i “Zagonetnog dječaka”, objavili su jučer iz zagrebačke produkcije Kabinet. Kuća Working Title, ističu u Kabinetu, producirala je “Fargo” i “Spaliti nakon čitanja“ braće Cohen, film “Billy Elliot” Stephena Daldryja te “Okajanje” i “Anu Karenjinu” Joea Wrighta, što najbolje govori o renomeu te međunarodne tvrtke.

– Njihovi producenti zainteresirali su se za “Kauboje” na preporuku stranog novinara koji je naš film gledao u Puli. Kontaktirali su nas s molbom da im pošaljemo primjerak filma na razmatranje i sad čekamo povratnu informaciju – objasnila nam je producentica filma Suzana Pandek.

Anočićeva buna

Ako se ugovor između Kabineta i Working Titlea finalizira, bit će zanimljivo vidjeti reakciju autora originalne predstave “Kauboji” Saše Anočića, koji se nedavno bunio da je isključen iz projekta filmske adaptacije u režiji Tomislava Mršića te da mu je zanijekano autorstvo nad scenarijem. Naša sugovornica ipak tvrdi da je s pravne strane sve jasno i da Anočić nema puno argumenata.

– Prodao je prava na filmsku adaptaciju i to po cijeni mnogo višoj od hrvatskog prosjeka. Na špici filma jasno piše da je autor scenarija Mršić prema priči Saše Anočića. Svakome tko je gledao film i predstavu jasno je da se radi o dvije različite priče u dva različita medija. U slučaju filma, sva prava pripadaju mojoj produkciji, dakle isključivo ja mogu odlučiti o prodaji filma te o uvjetima te transakcije – objasnila je Suzana Pandek, uz opasku da se nada da s Anočićem više neće biti nesporazuma te da će naši “Kauboji” zaista dobiti priliku da postanu i globalni hit.

Žele i “Svećenikovu djecu”

Podsjetimo, sličnu je atraktivnu ponudu nedavno dobio i producent Ivan Maloča, koji je u procesu prodaje prava na remake filma “Svećenikova djeca” Vinka Brešana velikoj međunarodnoj agenciji Wild Bunch, koja je taj projekt namijenila komičaru Sachi Baronu Cohenu, najpoznatijem po liku Borata!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije