Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
humanitarna akcija

Prodaju se osobne stvari i odjeća Gabriela Garcije Marqueza

Jorge Rios Ponce/dpa/jg/DPA/PIXSELL
18.10.2021.
u 10:25

Kuća na jugu Meksika u kojoj je živio slavni nobelovac postat će kulturni centar, a otvaranje će obilježiti velika rasprodaja.

Od ovog tjedna ponudit će se na prodaju čak četiri stotine odjevnih predmeta i modnih dodataka pisca Gabriela Garcije Marqueza, objavila je obitelj poznatog literarnog nobelovca. Događanje pod nazivom “Ormar Garcije Marqueza” odvija se u sklopu otvaranja kulturnog centra u Marquezovoj rezidenciji na jugu Meksika. Ondje je autor kultnih romana “Sto godina samoće” i “Ljubav u doba kolere” godinama živio i tamo napisao svoja brojna djela. Stvari koje su ponuđene na prodaju odabrala je Marquezova unuka Emilia Garcia Elizondo, koja će voditi kulturni centar.

– Gabo (Marquezov nadimak) imao je omiljene krojače i omiljene dizajnere. Neki komadi njegove odjeće u sebi nose i tragove njegovog života kao pisca, poput jakne u čijem je džepu kemijska olovka koju je koristio za potpisivanje svojih knjiga – kazala je Elizondo u svom priopćenju.

Sakoi od tvida po kojima je slavni pisac bio poznat također su dio kolekcije, a moći će se kupiti i osobni predmeti njegove supruge Mercedes Barche. Međutim, u prodaji se neće naći odjeća koju je ona nosila kada je njezin suprug primio Nobelovu nagradu za književnost 1982., no bit će izložena. Prodajna akcija počinje 20. listopada, a prihod će biti doniran zakladi koja pomaže djeci iz autohtonih zajednica u južnom Meksiku.

Kolumbijski pisac i titan magijskog realizma Marquez umro je 17. travnja 2014. u 88. godini u Ciudad de Mexicu. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije