Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poznavatelj filmskih žanrova

Paul Verhoeven predsjednik žirija Berlinalea 2017.

Paul Verhoeven
Foto: Reuters
1/2
12.12.2016.
u 10:40

"Zapravo uživam prikazivati realnost našeg društva koju sam i sam iskusio na ovaj ili onaj način, a koja je u smislu seksa i nasilja često šokantna i na rubu ekstrema", svojedobno je sam kazao o svojim filmskim ostvarenjima

Predsjednikom žirija Berlinskog festivala koji će se održati od 9. do 19. veljače iduće godine imenovan je nizozemski redatelj Paul Verhoeven, poznat po filmovima "Sirove strasti", "Totalni opoziv", "RoboCop", "Showgirls" i brojnim drugima, prenosi Variety. 

Njegov zadnji film "Ona" s francuskom glumicom Isabelle Huppert u glavnoj ulozi, premijerno prikazan na Festivalu u Cannesu kritičari su iznimno pozitivno ocijenili. 

"Verhoeven je filmski redatelj koji se okušao u brojnim žanrovima u europskim i hollywoodskim filmovima. Njegova kreativnost, odvažnost, višeslojnost filmskog izričaja i nepresušna želja za eksperimantiranjem odražavaju se u cijelome spektru njegovih filmskih ostvarenja", izjavio je direktor Berlinalea Dieter Kosslick

"Zapravo uživam prikazivati realnost našeg društva koju sam i sam iskusio na ovaj ili onaj način, a koja je u smislu seksa i nasilja često šokantna i na rubu ekstrema", svojedobno je sam kazao o svojim filmskim ostvarenjima. 

Između 1987. i 1995., dakle od "Robocopa" do "Showgirls" taj je europski sineast i intelektualac (profesor je matematike i fizike) s Jamesom Cameronom i Johnom McTiernanom tvorio utjecajno "sveto trojstvo" redatelja-umjetnika. Oni su stvarali hoollywoodske blockbustere. 1974. bio je nominiran za Oscara za erotski triler "Užitak na turski način".

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije