Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Novogodišnja folklorna večer u Komediji

folklor (1)
Foto:
1/3
PR
Autor
PR članak
18.11.2008.
u 10:05

Blagdansku atmosferu uljepšat će i novogodišnja folklorna večer koju Turistička zajednica grada Zagreba, organizira u subotu, 1. siječnja, u kazalištu Komedija

Mnogima je upravo prosinac najljepši mjesec u godini, vrijeme čarolije u kojoj sve bliješti od svjećica i kuglica i svi smo ispunjeni optimističnim očekivanjima za nadolazeću godinu.

Ni Zagreb, kao ni druge metropole svijeta, neće izbjeći blagdansku potrošačku groznicu. Ali zagrebačke ulice i trgovi zadržali su još uvijek istinsku i toplu blagdansku atmosferu. Posjet koncertu u Katedrali ili jednoj od mnogobrojnih crkava, užitak u adventskim običajima mnogih zagrebačkih kulturno umjetničkih društava, susreti na Trgu bana Jelačića na čašici kuhanog vina uz pjesmu i ples....dio su ugođaja koji osvaja Zagrepčane, ali i svake godine sve brojnije goste.

Istinskom blagdanskom ugođaju pridonijet će mnoge glazbene, plesne i dramske priredbe, gostovanja uglednih glazbenika iz cijelog svijeta kao i planetarno popularnih zvijezda. Sve to potvrđuje da je Zagreb svjetska kulturna metropola, ali jednako i metropola svih Hrvata njegujući djela koja pripadaju bogatoj hrvatskoj kulturnoj riznici.

Zagrebačku blagdansku atmosferu uljepšat će i novogodišnja folklorna večer koju Turistička zajednica grada Zagreba, organizira u subotu, 1. siječnja, u kazalištu Komedija, s početkom u 19.00 sati. Posjetitelji će imati priliku uživati u programu FA „Turopolje“ pod nazivom „Pjesme i plesovi Hrvata“.

Okupljena mladost, kroz svoja različita životna godišta, u ovom ansamblu od davne 1972. godine, njeguje nasljedno stvaralaštvo i nacionalnu prepoznatljivost ne samo svog kraja, već s jednakom ljubavlju i ponosom izvodi folklorne koreografije iz svih krajeva Hrvatske i Hrvata raseljenih po svijetu. Ansambl je, kao predstavnik folklora zagrebačke okolice i Hrvatske, sudjelovao na mnogim svjetskim festivalima gdje je osvojio niz nagrada i priznanja.

Više na: Advent u Zagrebu

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?