Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gostovanje

Karl-Markus Gauss gost na tribini Razotkrivanje

Karl-Heinz Rummenigge,  Euroljani u izumiranju
arhiva VL
08.12.2010.
u 14:20

U Zagrebu će Gauss gostovati u četvrtak 9. prosinca na tribini Razotkrivanje u Kinu Europa (u 19 sati)

Austrijski književnik Karl-Markus Gauss već nekoliko dana boravi u našoj zemlji, na svojevrsnoj promotivnoj mini turneji. U  Puli je  na sajmu „Sa(n)jam knjige“ i Rijeci u knjižari RiBook predstavio svoju knjigu "Europljani u izumiranju", koja  je nedavno izašla u nakladi Frakture. Ta je knjiga ove godine nagrađena nagradom Albert Goldstein Austrijskoga kulturnog foruma.

U Zagrebu će Gauss gostovati u četvrtak 9. prosinca na tribini Razotkrivanje u Kinu Europa (u 19 sati)  te tom prigodom predstaviti knjigu u kojoj  istražuje i podsjeća na sarajevske Sefarde, Kočevske Nijemce, Arbereše, Lužičke Srbe i Arumunje, ponovno oživljujući njihove uspomene, ali i upozoravajući na nužnost sjećanja i održavanja raznolikosti. Europljani u izumiranju nisu samo putopisne pripovijetke o europskim manjinama koje su nerijetko nepoznate i samim Europljanima, nego upravo danas postaju putokazom i opomenom da se očuva multietnička i multikulturalna složenost stare i novonastajuće Europe.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije