Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FILHARMONIJA

Dvije nagrade za Luku Ljubasa i nastup u Salzburgu

02.01.2018.
u 16:22

Luka Ljubas je uspješnu 2017.č godinu završio i nagradama Ivo Vuljević Hrvatske glazbene mladeži i Nagradom za mladog glazbenika

Nakon što su 30. prosinca tradicionalnim Novogodišnjim balom zaključili sezonu u zagrebačkoj dvorani Vatroslav Lisinski, članovi Zagrebačke filharmonije su na prvi dan nove 2018. godine nastupili u čuvenoj Festivalskoj dvorani u Salzburgu. Na oba koncerta dirigrirao je šef dirigent Zagrebačke filharmonije, austrijski maestro David Danzmayr.

Zagrebački orkestar već treću godinu zaredom 1. siječnja nastupa u jednoj od najprestižnijih koncertnih dvorana na svijetu. Uza Zagrebačku filharmoniju, u Salzburgu su nastupila i četiri zbora, i to Mozartchor iz Sazburga, St. - Andreas zbor iz Berchtesgadena, zbor InnVokal, Djevojački zbor Zvjezdice iz Zagreba i violinistica Christine Maria Höller. Na programu su bila djela Johanna Straussa sina, Eduarda Straussa,Camillea Saint-Saensa, Richarda Wagnera i Giuseppea Verdija. U velikoj Festivalskoj dvorani je jučer dva Novogodišnja koncerta održala i Salzburška filharmonija pod ravnanjem Elisabeth Fuchs.

Zagrebački koncert filharmoničara bio je poseban i po svečanoj dodjeli nagrade Mladi glazbenik godine koju je dobio dvadesetjednogodišnji violinist Luka Ljubas. Zanimljivo je da je Ljubas potkraj prošle godine postao dvostruki laureat jer je 29. prosinca primio nagradu Hrvatske glazbene mladeži koja nosi ime Ive Vuljevića kao trideseti laureat. Riječ je o umjetniku koji je 2017. godine proglašen pobjednikom Međunarodnog violinističkog natjecanja Vaclav Huml koje se četrdeset godina održava u Zagrebu i tako postao prvim hrvatskim violinistom koji je u povijesti tog uglednog natjecanja osvojio prvu nagradu. Ljubas je rođen u Beču u glazbenoj obitelji hrvatsko-japanskog porijekla.

Komentara 2

SJ
Samo ja
17:20 02.01.2018.

u Livnu ima prezime Ljubas😊

LA
lauda
17:31 10.01.2018.

japanac pa Ljubas?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije