Naslovnica Kultura Glazba

Dvije nagrade za Luku Ljubasa i nastup u Salzburgu

Luka Ljubas je uspješnu 2017.č godinu završio i nagradama Ivo Vuljević Hrvatske glazbene mladeži i Nagradom za mladog glazbenika
02. siječnja 2018. u 16:22 2 komentara 335 prikaza
Pogledajte galeriju 1/2

Nakon što su 30. prosinca tradicionalnim Novogodišnjim balom zaključili sezonu u zagrebačkoj dvorani Vatroslav Lisinski, članovi Zagrebačke filharmonije su na prvi dan nove 2018. godine nastupili u čuvenoj Festivalskoj dvorani u Salzburgu. Na oba koncerta dirigrirao je šef dirigent Zagrebačke filharmonije, austrijski maestro David Danzmayr.

Filharmonijski bal Valceri, polke, Wagner i biseri hrvatske glazbe

Zagrebački orkestar već treću godinu zaredom 1. siječnja nastupa u jednoj od najprestižnijih koncertnih dvorana na svijetu. Uza Zagrebačku filharmoniju, u Salzburgu su nastupila i četiri zbora, i to Mozartchor iz Sazburga, St. - Andreas zbor iz Berchtesgadena, zbor InnVokal, Djevojački zbor Zvjezdice iz Zagreba i violinistica Christine Maria Höller. Na programu su bila djela Johanna Straussa sina, Eduarda Straussa,Camillea Saint-Saensa, Richarda Wagnera i Giuseppea Verdija. U velikoj Festivalskoj dvorani je jučer dva Novogodišnja koncerta održala i Salzburška filharmonija pod ravnanjem Elisabeth Fuchs.

Zagrebački koncert filharmoničara bio je poseban i po svečanoj dodjeli nagrade Mladi glazbenik godine koju je dobio dvadesetjednogodišnji violinist Luka Ljubas. Zanimljivo je da je Ljubas potkraj prošle godine postao dvostruki laureat jer je 29. prosinca primio nagradu Hrvatske glazbene mladeži koja nosi ime Ive Vuljevića kao trideseti laureat. Riječ je o umjetniku koji je 2017. godine proglašen pobjednikom Međunarodnog violinističkog natjecanja Vaclav Huml koje se četrdeset godina održava u Zagrebu i tako postao prvim hrvatskim violinistom koji je u povijesti tog uglednog natjecanja osvojio prvu nagradu. Ljubas je rođen u Beču u glazbenoj obitelji hrvatsko-japanskog porijekla.

Zagrebačka filharmonija KD LISINSKI Zagrebačka filharmonija i maestro Dmitrij Kitajenko – svečano otvorili novu koncertnu sezonu Navik on živi ki zgine pošteno Navik on živi ki zgine pošteno Zagrebačka filharmonija održala koncert za Vukovar Zagrebačka filharmonija Sedam koncerata Zagrebačka filharmonija prvi puta na turneji u Kini
Zdravstveno osiguranje
Koliko košta zdravlje u 2019. i kako izbjeći duge liste čekanja

A1 izdvaja za Vas