Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sedam koncerata

Zagrebačka filharmonija prvi puta na turneji u Kini

Zagrebačka filharmonija
30.12.2016.
u 11:32

Zagrebačku filharmoniju očekuje dvotjedna turneja kao šlag na kraju aktivne koncertne sezone i čitave 2016. godine. Turneja u Kini započela je 26. prosinca i traje do 6. siječnja 2017. godine.

Zagrebačka filharmonija nastupala je u gotovo svim zemljama Europe, u Rusiji, SAD-u, Meksiku, Japanu i Omanu. Međunarodne turneje, posebice u onim zemljama u kojima je Orkestar pozvan nastupiti po prvi put, od neprocjenjive su važnosti za jačanje ugleda, a ujedno su i snažno sredstvo promocije i međunarodne priznatosti orkestra.

Bit će ovo prva turneja Zagrebačke filharmonije u Kini. Orkestar će održati sedam koncerata u sedam kineskih gradova (Chongqing, Nanchang, Kunming, Liuzhou, Guilin, Beihai) –  s velikim finalom turneje u kineskom gradu Šangaju.

Svaki od ovih gradova (veličine jedne do dvije Hrvatske i Šangaj sa svojih 24 milijuna stanovnika), sa spektakularnim koncertnim dvoranama i impresivnim arhitektonskim zdanjima, bogatom kulturom i poviješću, izazov su i posebna čast orkestru. Uz ravnanje talentiranog dirigenta Mirana Vaupotića, publika u nekima od najljepših dvorana svijeta, uživat će u izvedbama Rossinija, Bizeta, Borodina, Straussa, Brahmsa, ali i hrvatskih skladatelja čija su djela na repertoaru svakog međunarodnog gostovanja orkestra.

Kako ističu iz Zagrebačke filharmonije, poziv na turneju su objeručke prihvatili kako bi se muziciranje našeg najboljeg orkestra pročulo širom svijeta, a upravo jedna od zemalja kao što je Kina, je pravi primjer da se „glas“ našeg orkestra uistinu daleko čuje. Ova turneja od velikog je prestiža i značaja za hrvatsku kulturu, za grad Zagreb i Hrvatsku.

Komentara 1

MO
mobitel20
14:23 31.12.2016.

Cestitam ! Ali evo, danas je objavljeno da na novogodisnje jutro svirate u Salzburgu !? Znate, to vam je u Austriji, tu nedaleko od nas...Pozurite se natrag...svasta ljudi moji, bas svasta...neka vam PR promijeni dobavljaca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije