Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Navik on živi ki zgine pošteno

Zagrebačka filharmonija održala koncert za Vukovar

Navik on živi ki zgine pošteno
Foto: PR FOTO
1/4
21.11.2016.
u 09:45

Veliki svečani koncert Zagrebačke filharmonije za Vukovar Navik on živi ki zgine pošteno kojim je obilježeno 25 godina hrvatskog Grada heroja održan je u dvorani Lisinski.

Zagrebačka filharmonija i Grad Vukovar ovim su koncertom obilježili gotovo dva desetljeća prijateljstva i suradnje koja traje od prvog poslijeratnog koncerta 1998. godine održanog među ruševinama povijesnog vukovarskog dvorca Eltz.

Pod ravnanjem maestra Pavla Dešpalja te uz istaknuti bariton našeg opernog prvaka Ljubomira Puškarića, orkestru se na pozornici pridružio i Akademski zbor Ivan Goran Kovačić te djevojački zbor Zvjezdice te tako dodatno uveličao, u programskom i izvođačkom smislu, uzvišenost ovog koncerta.

Ovaj poseban dan, osim koncerta, upriličila je i izložba pod nazivom Volimo se glazbom u suorganizaciji s Gradskim muzejomVukovar, Hrvatskim domom Vukovar, Franjevačkim samostanom Vukovar te Koncertnom dvoranom Vatroslav Lisinski. Izložba je vremenska crta prijateljstva na kojoj su prikazane fotografije, plakati, notni materijali i memorabilije od 1998. pa sve do danas. Fotografije koje vjerno bilježe prve koncerte Zagrebačke filharmonije u poslijeratnom Vukovaru, ispred razrušenog dvorca Eltz pred malobrojnom publikom postratne 1998.-e, koncerte u još ruševnoj crkvi sv. Filipa i Jakova, a zatim i one koje bilježe te iste koncerte novijeg datuma u prekrasnim obnovljenim zdanjima Hrvatskog doma Vukovar, onog istog dvorca Eltz i Crkve, pričaju priču o pobjedi duha i volje jednog Grada i njegovih herojskih građana nad teškim vremenima i ratnim razaranjima.

Zagrebačka filharmonija je donaciju kao i prodaju posebnih programskih knjižica uplatila za obnovu vukovarskog vodotornja.

Drago nam je da je upravo glazba povezala Hrvatsku te da je prepuna dvorana pokazala da su građani uvijek spremni pomoći te da smo se zajedno uključili u ovu priču kako bismo obnovili vukovarski Vodotoranj.

Koncert se održao pod pokroviteljstvom Gradonačelnika grada Zagreba i u suorganizaciji Obrtničke komore Zagreb.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije