Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOĆ KNJIGE

Čitanje sedam proznih uradaka za 50. rođendan Večernjakova natječaja

Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
1/6
23.04.2014.
u 23:53

Glumac Goran Grgić pročitao je nagrađenu priču „Omča“ slikara i pisca Dimitrija Popovića

Pedeseti rođendan Večernjakova natječaja za kratku priču bio je povod za  čitanje sedam proznih uradaka pristiglih na taj natječaj u Noći knjige. Knjižara i galerija VBZ­-a "Fadil Hadžić" smještena u jednoj iličkoj veži ugostila je zanimljive pisce i brojnu publiku koja je u nevjerojatno bogatoj zagrebačkoj konkurenciji literarnih programa odabrala baš susret s omiljenom kratkom književnom formom.

Glumac Goran Grgić pročitao je nagrađenu priču „Omča“ slikara i pisca Dimitrija Popovića, dugogodišnja urednica Večernjeg lista i nagrađivana književnica Branka Primorac pročitala je priču „Kućni majstor“ za koju je istaknula da nije autobiografska. Kultni autor hrvatskog literarnog urbaniteta Zvonimir Majdak, pročitao je priču „Stari nevini svijet bez posrnulih djevojaka“ baš nekako u vrijeme kada je HRT prikazivao film „Kužiš, stari moj“, snimljen po Majdakovu istoimenom predlošku. Filmska redateljica Irena Škorić dobrom je dikcijom pročitala nagrađenu priču iz 2010. godine „Vikend“, a za ljeto je najavila objavu prvog romana. Dobru dikciju pokazala je i supruga Enesa Kiševića Asja, čitajući njegovu priču „Slani sjaj“, a upravo odličan nastup imala je lanjska pobjednica Korana Serdarević interpretiravši svog „Kravosasa“. Šarmantan je bio i nastup još jednog laureata iz proteklih godina, Stjepana Čuića i njegove priče „Upad u enciklopediju“.

Najavljena Božica Brkan nije stigla s nastupa u Karlovcu, a urednica u Večernjem listu Bojana Radović istaknula je da na Večernjakov natječaj godišnje u prosjeku pristigne 650 priča, a da njih čak osamdeset posto pošalju – žene.

>> Noć knjige obilježena diljem Hrvatske

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije