Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predugo se čekalo

Vlada traži partnera za Imunološki zavod

Imunološki zavod
Foto: Marko Prpić/Pixsell
10.04.2014.
u 19:55

Osnovano je povjerenstvo koje treba utvrditi kriterije za preuzimanje posrnule tvrtke

Vlada je na sjednici imenovala sedam članova Povjerenstva za odabir strateškog partnera u Imunološkom zavodu. Sada Povjerenstvo mora utvrditi kriterije pod kojima će odobriti ulazak potencijalnog ulagača, a koji već, kako kažu, i predugo iščekuju poteze Vlade kako bi mogli krenuti u dubinsko snimanje posrnule tvrtke koja je već izgubila dozvole za krvnu plazmu i bakterijska cjepiva, a krajem sljedeće godine izgubit će dozvole za virusna cjepiva.

Zato je vrijeme jako bitno, jer je potrebno stvoriti uvjete za poslovanje i omogućiti što brže vraćanje tih dozvola. Prema riječima sindikalne povjerenice Lidije Jagarinec, nekih bakterijskih cjepiva već sada nedostaje u ambulantama, a isti je slučaj i s krvnom plazmom. Najgore je, kaže, što sirovine ima, a ne mogu zbog izgubljenih dozvola proizvoditi. Državi bi i zato, kako ne bi trebala uvoziti, trebao biti cilj što brži pronalazak strateškog partnera. Sindikat zahtijeva da se tvrtka preuzme u cjelini, odnosno sva tri cjepiva, a da će tako ostati, naznake je već dalo Ministarstvo gospodarstva.

Tvrtka Luke Rajića PharmaS i Fond za gospodarsku suradnju Nexus i dalje su zainteresirani za preuzimanje sve tri proizvodnje, isto kao i Grad Zagreb, a kako nam je nedavno potvrdio Ivo Usmiani, predsjednik uprave Jadran Galenskog laboratorija, nije isključeno da se i oni jave u proces dubinskog snimanja te da se odluče da uz prvotno spominjana virusna cjepiva preuzmu cijelu proizvodnju. Može se očekivati da će se javiti još zainteresiranih.

PharmaS i Nexus planiraju uložiti 30 milijuna eura, a prednost je što za proizvodnju imaju veći dio osposobljenih pogona. Virusnu proizvodnju nastavili bi u postojećim prostorima, a istodobno za tu proizvodnju gradili novi pogon u Popovači, kamo bi je onda i preselili. A u pogon u Popovači, koji je ostao prazan, uselili bi proizvodnju plazme, čiji početak ovisi o brzini vraćanja dozvole, registracijskih fajlova i sl.

>> Rajićev PharmaS, Grad Zagreb i JGL dubinski snimaju Imunološki

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Anti-NWO
Anti-NWO
20:50 10.04.2014.

Evo i Luke Rajića u "igri"oko Imunološkog zavoda i cjepiva!..pa to je nevjerojatno!..sad se otkriva njegova uloga u svemu,okolnosti kako su mogli jedni tako beznačajani likovi poput njega,Todorića i ostalih preuzeti gotovo cijelu našu prehrambenu industriju i poljoprivredu da smo potpuno ovisni o njima i njihovoj hrani,vodi itd...pa mogli su zato jer iza njih stoje i instalirali su ih Masoni i "NWO"!..stavili su ih "Pauci"izvana,da "omreže"jednu od zemalja,u ovome slučaju Hrvatsku...nevjerojatno!..a Hanžeković je "provaljen"jer je deklarirani Mason i "podiglo se previše prašine"oko njega pa sad treba poslati novog(starog) igrača "NWO-a",Luku Rajića!.."tko ima oči,neka ih dobro otvori"...

SA
Sanjar61
13:38 11.04.2014.

Na žalost u ovoj zemlji para dupe vrti! I mi smo najveći primjer toga! Iza PharmaSa ne stoje NIKAKVA znanja, NIKAKVE sposobnosti, NIKAKVA iskustva za takav složeni postupak proizvodnje!!! Samoa novci L.R. i tog mufljarskog fonda. Pogledajte čime se onii trenutno bave: pakiranjem gotovih lijekova i dodacima prehrani!!! Halo, jel netko uopće razumije o čemu priča??? I što znači konstatacija: A u pogon u Popovači, koji je ostao prazan, uselili bi proizvodnju plazme... Kako prazan? Tamo je jedino mjesto proizvodnje PharmaSa; ako je prazan pogon, što oni uopće proizvode??!! A i kad je bio pun(?), taj pogon je PAKIRAO TABLETE I KAPSULE!!! Svatko tko iole ima blagog pojma o farm. poslovanju, zna da u takav pogon proizvodnju plazme NE MOŽEŠ preseliti! Da sam na mjestu HZZO, odmah bi poslala tamo Inspekciju i malo propitala što oni proizvode u PRAZNOM POGONU??!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije