Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Kako je junak Mirando, socijaldemokratski, spasio babu Maru od dobrog poštara Jerka

mirando mrsić (1)
Davor Javorovic/PIXSELL
04.10.2013. u 14:00

Onima koji ne mogu do banaka, poštari će i dalje nositi penzije, ali to će se naplaćivati. Hm, a kako će Mirando znati da Mari, koja nikad nije niti čula za OIB treba ostaviti poštara?

O tome je li aktualna vlada socijalno neosjetljiva, premda se predstavljala kao socijaldemokratska, mogla bi se organizirati tv emisija, cjelovečernja. No, RTL Danas, u trenutku lucidnosti nekog urednika ili novinara odabrala je ekspresni način da postavi temu, organizira raspravu i donese pravorijek. I sve je to stalo u par minuta središnjeg dnevnika. Svaka čast. Objaviše priču o baki Mari, koja živi sama, a jednom mjesečno dođe i poštar Jerko. Na svom istrošenom, drmusavomTomosu. Jerko baki Mari donosi penziju. Ma, donosi Jerko još svašta baki, iz dućana ili ljekarne. No, taj svakomjesečni praznik za baku Maru prestaje. Vlast od Mare traži da otvori račun u banci, pa će joj tamo uplaćivati penziju. Jerko je, naime skup. On i njegovi kolege državu stoje, izračunali su u ministarstvu Miranda Mrsića 100 milijuna kuna godišnje. Lijepa ušteda. Mrsić zadovoljno trlja ruke, Linić ga, uz naklon pozdravlja, kolege ministri tapšaju. Junak! A baka Mara, koja, naravno nema tekući račun, ima 84 godine, nepismena je i nikada u životu nije ušla u banku, niti je sposobna iz svog sela Topoline do neke otići, samo, na kraju priče kaže;\" Država ne sluša babe\". Ministar, pak kaže, nakon što je objavio da će oni starci koji do kraja mjeseca ne dostave OIB ostati bez mirovina, kako će ipak biti iznimaka. Onima koji ne mogu do banaka, poštari će i dalje nositi penzije, ali to će se naplaćivati. Hm, a kako će Mirando znati da Mari, koja nikad nije niti čula za OIB treba ostaviti poštara? Kako da Mirando postane Jerko. I zbrine baba Maru onako ljudski, besplatno. Socijaldemokratski?

PLUS

Znamo zašto mađarski MVP ne dolazi na Croatia forum u Dubrovnik, no HTV-ov Dragan Nikolić objasnio nam je fijasko i zašto ne dolazi još pola pozvanih MVP-a.

MINUS

Sva sreća Danijeli Trbović u nastavku odličnog 8. kata, ali, gosti su govorili o svojim kućnim životinjama, a ona dodala \"ja sam imala muža\"!? To bi, kao, trebalo biti duhovito?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?