Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prekinuo nagađanja

Plenković potvrdio da će Vlada imati četiri potpredsjednika, evo o kome je vjerojatno riječ

Andrej Plenković i Vladimir Šeks
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
Autori: Vecernji.hr, Hina
27.09.2016.
u 10:23

Plenković je najavio i da se nastavlja rad na formiranju nove Vlade i to kroz radne skupine

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković izjavio je danas ujutro kako će tijekom dana biti nastavljen rad na formiranju nove Vlade i to kroz radne skupine, no iako o detaljima prijedloga njezina ustroja koji je sinoć predstavljen Mostu nije htio govoriti, otkrio je kako bi nova Vlada trebala imati četiri potpredsjednika. – Išlo bi se za određenim razdvajanjima i spajanjima resora – rekao je Plenković novinarima ispred središnjice HDZ-a dodavši kako bi nova Vlada trebala imati četiri potpredsjednika.

Neslužbeno to su Božo Petrov, Zdravko Marić, Ivana Maletić i Davor Ivo Stier, javlja N1.

Osvrnuo se i na prijepornu točku Mosta i HDZ-a koja se odnosi na spor s bankama oko "švicarca" rekavši: – Mislim da su ljudi, kad je riječ o konverziji, zakonom već bili adresirani, sada je bitno da se zaštiti hrvatska država i hrvatski proračun. Očekujem jasan stav Ministarstva financija koje će voditi taj postupak.

HDZ ide s cjelovitom poreznom reformom

Najavio je i kako HDZ ide s cjelovitom poreznom reformom. – U prvoj fazi porez na dobit, porez na dohodak. Ideja da se smanji stopa PDV-a ići će u drugoj godini mandata, prvo na 24, a onda na 23. Siguran sam da ćemo postići dogovor s Mostom oko te teme – rekao je Plenković uvjeren kako će se oko toga uspjeti uskladiti s Mostom.

Na pitanje o potpisima HSS-a Plenković je odgovorio kako su "dobrodošli za stabilnost Vlade".

> > Plenković: Blizu smo dogovora, a Glasnovićeve izjave su neprimjerene. Petrov: Usuglasili smo se oko sedam Mostovih jamstava

Komentara 68

BL
bluesbob
10:43 27.09.2016.

Pupovca što dalje...negdje u Murmansk

PS
psiho84
12:18 27.09.2016.

Neozbiljno. Mislim da hrvatska s ovolikom populacijom zasluzuje barem 22 potpredsjednika

BR
brojevi
11:19 27.09.2016.

Naslućuje se neki novi, bolji, vjetrovi u RH. I novinari su u granicama normale što znaći da je odlaskom Milanovića, gospodara kaosa, ispunjen prvi uvjet za normalizaciju stanja u RH.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije