Naslovnica Izbori 2016 Izbori 2016

'Nismo dali ultimatum HDZ-u i SDP-u, već želimo jamstvo da će provesti dogovorene promjene'

'Ova je Vlada i pala zbog pitanja Ina-MOL i afere "Konzultantica"'
31. kolovoza 2016. u 19:42 42 komentara 1408 prikaza
Božo Petrov, Miro Bulj i Nikola Grmoja
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

Nikola Grmoja, kandidat Mosta u 6. izbornoj jedinici, odbacio je navode o ultimatumu koje Most daje SDP-u i HDZ-u.

– To nisu ucjene, već naš dug prema biračima. Oni s kojima želimo surađivati moraju nam dati čvrsto jamstvo da ćemo neke promjene zajednički provesti, a naše zahtjeve ćemo predstaviti u subotu na skupu u Splitu – rekao je u srijedu u Sisku Grmoja. 

Nikola Grmoja i Miro Bulj, prvi na listi Mosta u 9. izbornoj jedinici, rekli su ispred ulaza u sisačku Rafineriju kako će se Most zauzeti za opstanak Rafinerije jer se, rekao je Grmoja "dokazalo kako Most zna štititi nacionalne interese djelima, a ne riječima."

– Ova je Vlada i pala upravo zbog pitanja Ina-MOL i afere "Konzultantica" što je presedan da je skupina hrabrih i nepotkupljivih ljudi odlučila reći "ne" bilo kakvom potkupljivanju i preslagivanju te tražila povlačenje čovjeka koji je bio kompromitiran tom aferom. Vodeće dvije opcije su predale Inu u ruke Mađara, a mi ćemo štititi interese Ine i interese Hrvatske – dodao je Grmoja.

– Da smo Inu zaštitili, danas bi Hrvatska bila bogata država. Da bismo je vratili u hrvatske ruke, treba raditi sve suprotno od onoga što su radili HDZ i SDP, koji su prodali  gospodarstvo Hrvatske – rekao je Miro Bulj.

Nikola Grmoja se osvrnuo i na produžetak mandata v.d. ravnatelju Siniši Kovačiću.

– HRT nije bio javni servis jer politika uvijek postavlja glavnog ravnatelja u svojem interesu. Most je to želio promijeniti, ali pred budućom novom Vladom je da izabere novo vodstvo HRT-a – rekao je Grmoja. 

>> 'Dosadašnju praksu držanja 'fige u džepu' i obećanja koja se ne ispunjavaju, u Mostu više neće dopuštati'

Ilustracija
VAŽNO
Imate atmosferski bojler? Ovo su neke stvari na koje treba paziti kako biste izbjegli tragične posljedice

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar Krescencije
  Krescencije:

  Glas za Most glas je za još jedne izbore, iako ni to nije loše jer država nam puno bolje funkcionira bez "prave" vlade jer ne treba trošit lovu na uhljebe.

 • drugPlenky:

  Moja prognoza MOST će imati najviše pet zastupnika. I to im je puno

 • prarvat:

  U HTV-ov Dnevnik je večeras perfidno ubačena rečenica novinarke da Željka Markić podupire Most. Time se Most posve boji klerikalno i svi preostali lijevi birači Mosta odlaze ljevici. Totalno podmetanje - Markić je samo rekla da podupire Mostov zahtjev za ... prikaži još!a promjenom izbornog zakona. To misli npr. i Puhovski itd. Ružno i neprofesionalno!