Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Radostan kutić za naš vrtić

Uz pomoć djece volonteri Ine uređivali dvorište vrtića

16.06.2016., Sisak - Volonteri INA-e ukljucili su se u akciju Radostan kutic za nas vrtic sudjelujuci u uredjenju dvorista objekta Pcelica Djecjeg vrtica Sisak. Photo: Nikola Cutuk/PIXSELL
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/3
17.06.2016.
u 08:29

Grad Sisak glavni je pokrovitelj akcije, Ina je glavni partner, a Bauwelt Delimano, Mlin i Pekare i tvrtka Stribor partneri

Prekrasno i prostrano dvorište objekta Pčelica Dječjeg vrtića Sisak Stari jučer je bilo mjesto još jedne radne akcije članova Ina Kluba volontera. Oni su, zajedno s mališanima i djelatnicima vrtića, uređivali prostor vrtića kako bi on što ljepši dočekao skorašnji dolazak nove opreme u sklopu projekta “Radostan kutić za naš vrtić”.

U Klubu 800 zaposlenika

– Uvijek nam je drago kad dođemo u Sisak, a još više kad pomažemo u vrtićima i školama. Stiglo nas je desetak iz Zagreba i Siska, a u Klubu nas ima više od 800 zaposlenika Ine. Postojimo i djelujemo pet godina i do sada smo odradili više od 12.000 volonterskih sati u mnogim akcijama diljem Hrvatske – rekao nam je jučer u Sisku Neven Pavao Poklepović, voditelj Ina kluba volontera.

Društveno odgovorni projekt “Radostan kutić za naš vrtić” koji provode Večernji list i časopis Radost, podržavaju Grad Sisak kao pokrovitelj, Ina kao glavni partner te Bauwelt, Delimano, Mlin i Pekare i tvrtka Stribor kao partneri. Rezultat će biti vidljiv već ovog ljeta kada mališani u “Pčelici” dobiju potpuno uređeno i novim spravama opremljeno dvorište.

– Od 2007. ispred našeg vrtića se vijori zelena zastava kao prvi vrtić u Sisačko-moslavačkoj županiji s tim statusom, na što smo iznimno ponosni. Djeca iznad svega vole svoj vrtić i uživaju u dvorištu kojem posvećuju puno pažnje, zajedno s roditeljima i djelatnicima. 
Imamo česte akcije uređenja našeg ružičnjaka, kamenjara, poučne staze, a sve ovo što vidite isključivo je rezultat truda djece, njihovih roditelja i djelatnika – govori nam Mirjana Šebalj, ekoodgojiteljica.

Male maštovite makete

A mališani su nestrpljivi i imaju već neko vrijeme popis želja.

– Želimo ljuljačke, penjalice, mreže za penjanje, vrtuljke, pješčanik – rekli su nam mališani koje smo zatekli neke u igri, a druge u čišćenju pokošene trave. Svoje su želje pretvorili i u male maštovite makete.

U Pčelici je trenutačno šest jasličkih i vrtićkih skupina sa 120 djece, o kojima se brine 12 odgojiteljica. Zadnje veće uređenje objekt je imao prije desetak godina, a, na veliku sreću mališana, do novih sprava za igru dijeli ih još malo vremena.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije