Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krediti u 'švicarcima'

Kolinda Grabar Kitarović sastala se s predstavnicima Udruge Franak

švicarski franak
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
12.03.2015.
u 15:30

Na sastanku su razgovarali su o osnovnom prijedlogu Udruge Franak u kome se traži konverzija svih kredita u švicarskim francima u kune po početnom tečaju i početnoj fiksnoj kamatnoj stopi

Predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović sastala se u srijedu s predstavnicima Udruge Franak, priopćila je Udruga Franak.

Na sastanku su razgovarali su o osnovnom prijedlogu Udruge Franak u kome se traži konverzija svih kredita u švicarskim francima u kune po početnom tečaju i početnoj fiksnoj kamatnoj stopi. Također je predstavljen i drugi prijedlog kojime se potpuno izjednačavaju dužnici u švicarskim francima s dužnicima zaduženima u eurima, što bi značilo smanjenje glavnice u odnosu na tečaj CHF/EUR prilikom potpisivanja ugovora o kreditu. Grabar -Kitarović je s predstavnicima Udruge Franak još razgovarala i o zaključcima dogovorenima tijekom predsjednička izborne kampanje, od čega su u priopćenju izdvojili: Pitanje poštivanja hrvatskog zakonodavstva i pravosuđa od strane državnih institucija, ali i cjelokupne hrvatske javnosti - u slučaju Udruge Franak poštivanje pravomoćne kolektivne presude Visokog trgovačkog suda od strane svih zainteresiranih strana: izvršne vlasti, HNB-a i banaka te prihvaćanje pokroviteljstva međunarodne konferencije o nezakonitim ugovornim odredbama o kamatnoj stopi i valutnoj klauzuli CHF te njena organizacija u suradnji s Udrugom Franak i drugim zainteresiranim udrugama, koja bi se održala u travnju ili svibnju ove godine.

Predstavnici Udruge Franak također su pozvali Grabar-Kitarović da stavi na dnevni red problem oštećenih dužnika u slučaju kredita u švicarskim francima, u slučaju sazivanja izvanredne sjednice Vlade, priopćila je Udruga Franak. 

>> 'Najveću krivnju za situaciju dužničkog ropstva u kojoj se nalaze građani imaju banke i HNB' 

>> Udruga Franak predsjednici: Na dnevni red Vlade stavite i kredite u 'švicarcima'

Komentara 2

EU
eurobanana
17:17 12.03.2015.

KGK pa dali taj Jet set uopste u HR...koliko putuje u Bruxles i NY..sam pomislio da je na Lottu dobila peneze a ne da joj to sirotinja od poreznih obaveznika placa...glavno da su cevapi merhaba..a ja niti neznam kaj to znaci merhaba.........the end

PI
pixiee
19:38 12.03.2015.

Toliko mi je drago što sam svoj glas dala Kolindi, svakim danom sve više i više opravdava kako je ona najbolji izbor za Hrvatsku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije