Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ili skuplje cestarine

Josipović: Očito će doći do zabrane monetizacije, a to znači skuplji benzin

Ivo Josipović
Foto: Davor Javorović/Pixsell
27.10.2014.
u 22:57

Predsjednik je kazao da oni koji donesu odluku o zabrani monetizacije moraju biti svjesni kako će se novac za vraćanje kredita podignutih za gradnju autocesta morati prihodovati iz drugih izvora

Predsjednik Republike Ivo Josipović večeras je kazao da će najvjerojatnije doći do referendumske odluke o zabrani monetizacije autocesta što bi dovelo do, smatra, poskupljenja cestarine ili benzina.

- Ako se referendum raspiše, a izgleda da će se to uspjeti, očito je da će tu doći do odluke koja je određena zabrana monetizacije i tu je priča završena. Ja ne mislim da onda dalje treba širiti tu priču - rekao je Josipović novinarima nakon završetka svojeg predavanja na temu "Glazba i politika" na splitskoj Umjetničkoj akademiji.

Predsjednik je kazao i da oni koji donesu odluku o zabrani monetizacije moraju biti svjesni kako će se novac za vraćanje kredita podignutih za gradnju autocesta morati prihodovati iz drugih izvora.

- Ili će porasti cestarina ili cijena benzina ili će doći do redukcije zaposlenih u autocestama. Mi smo autoceste gradili na kredit, a autoceste ne ostvaruju prihode kojima se mogu vraćati krediti. Ali, ako u proračunu nema sredstava za vraćanje tih kredita, onda se sredstva moraju namaknuti na drugi način - pojasnio je predsjednik Josipović. I dalje tvrdi da ne može odgovoriti je li za ili protiv monetizacije sve dok ne vidi konkretan ugovor.

- Ako netko ponudi 10 milijardi eura - razmislit ćemo, ali ako ponudi dvije milijarde eura onda bih rekao - ne dolazi u obzir - precizirao je Josipović.

>>'Ne podržavam a priori ni jedno ni drugo, a ako ponuda nije dobra u to ne treba ići'

>>Najavljivali milijun potpisa, a jedva će uspjeti skupiti i potrebnih 450.000

Komentara 74

CR
crodux
23:43 27.10.2014.

ja što sam vidio da je ova vlast napravila to je nekoliko partizanskih spomenika I preko nekoliko ćiriličnih ploča..a ukrali su uhuhuh I sad bi mi trebali ispaštat..

DU
Deleted user
23:14 27.10.2014.

To vise nije tvoj problem jer je tvoje predsjednikovanje skoro gotovo!!!

Avatar imotska115
imotska115
00:40 28.10.2014.

Najedamput sad je ekonomista sa fakulteta pravnosti. Jos nije shvatio da mu je kraj njegve fotelje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije