Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HLOVERKA NOVAK-SRZIĆ Govori o novom imidžu, privatnom životu te novoj sezoni "Otvorenog"

Hloverka Novak-Srzić: Tajna moga novoga izgleda

hlo.jpg
import
10.11.2005.
u 12:38

U samo mjesec i pol dana trajanja nove sezone Hloverka Novak-Srzić svoje je šihte emisije "Otvoreno", uz njezino već prepoznatljivo i šarmantno žustro gestikuliranje, pikantno začinila s nekoliko zgoda koje se gledatelju u pamćenje mogu urezati trajnije od lica i riječi mnogih koje poziva u studio. Tako je nedavno prije samog gašenja kamera glavu pokrila hidžabom, dok je u jeku loših vijesti o ptičjoj gripi goste emisije poslužila piletinom. No ovih dana učinila je nešto za što nije bila bitna politika, socijala, zdravstvo, tema, gosti...

Bila je bitna samo ona i njezino raspoloženje. Jer, osvanula je s - novom frizurom. Ako su se neki znatiželjno pitali ima li u tome neki tajni znak, jer uvriježilo se mišljenje da žene u trenutku započinjanja radikalnih rezova u životu svoju odlučnost najprije pokazuju mijenjanjem duljine, forme ili boje jednog od rastresitih ženskih aduta, ostat će uskraćeni za sočniji odgovor koji bi u tračerskim krugovima imao visoku cijenu.

- Ma neki dan u našoj HTV-ovoj šminki cure su se zezale predloživši mi da riskiram i nešto na sebi promijenim. Na kraju, nakon što smo se dobro našalile rekla sam im: "Dobro, ajmo mijenjati frizuru!" - s osmijehom je pozadinu svog novog izgleda otkrila Hloverka Novak-Srzić. U istom tonu, dobro raspoložena prokomentirala je i napise u kojima se tvrdilo da se nedavno odselila napustivši muža zlostavljača. Uz demantije takvih glasina ona i cijela njezina obitelj odlučili su protiv svih onih koji su se na takav način ušuljali u njihovu privatnost podnijeti tužbe.

- Učinili smo to zato što je cijela obitelj time bila pogođena. Istina, detalje oko toga baš i ne znam jer, kako nemam previše vremena, sve to vodi moj suprug. Ipak, moram reći, kako godinama radim ovaj posao i na one prijašnje uglavnom političke napade već sam navikla, ali sada sam prvi put bila suočena s javnim pretresanjem moje privatnosti. I to puno više boli! Tim više što je u cijelu tu priču upletena moja obitelj koja se sve ove godine nije željela slikati za novine. Eto, neki dan sam opet prošetala zagrebačkom špicom i primijetila da me neki ljudi gledaju i vjerojatno tračaju. Bilo mi je to čak i zabavno.

Uostalom, zašto ljude zanima rastajem li se ja ili ne?! Imam pravo na sve u životu pa i na rastavu braka! S mojom godinama sve sam odradila, imam svoju obitelj, dvoje prekrasne odrasle djece, imam sve i mogu raditi što god poželim - zauzimajući zaštitnički položaj lavice uzvratila je Hloverka.

Na kraju krajeva, upravo proživljeno iskustvo bilo joj je poticaj da prvu ovosezonsku emisiju posveti žutom novinarstvu u kojem granice ne omeđuju pristojnost, dobar kućni odgoj, ljudska suosjećajnost... No, spomenuta emisija imala je posebno zanimljiv kraj. Naime, nakon što je prozvala i očitala bukvicu onim novinarima kojima ništa nije sveto pa ni nečija najranjivija intima, i sama se morala posuti pepelom za učinjeni profesionalni grijeh pa je uslijedilo čitanje podužeg demantija u kojem se Hloverku i njezinu novinarku Ozanu Bašić optužuje za posve krivo iznošenje činjenica čija je neistinost te javno objavljivanje nekome s imenom i prezimenom donijelo velike probleme.

- Puštajući taj demantij u maksimalnoj količini htjela sam pokazati da se svaka greška ako nam se potkrade mora ispraviti. Naravno, žao mi je ako smo o osobi o kojoj se radi tim prilogom nanijeli štetu i moja je kazna bila pred milijunskim gledateljstvom ispričati se za počinjenu grešku. No grešaka se ne treba stidjeti. Stidjeti se treba onda kada ne priznajete da ste pogriješili i kada inzistirate na nečemu što nije istina.

Da Hloverka voli raditi već je svima jasno. I sama voli reći da zapravo ne živi, nego radi. Znači li to da će joj jednoga dana to što je došlo vrijeme i za mirovinu biti šok od kojeg će se trebati oporavljati danima.

- A ne! - spremno svoj pakleni plan ispaljuje Hloverka - Za mirovinu sam sve već isplanirala. Muž i ja bit ćemo u staračkom domu i tamo ćemo izdavati neke novine i dobro se zabavljati.

Želite prijaviti greške?