Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon Nesboa

Noir festival ugostio i Eddieja Mullera

Mima Simić i Eddie Muller
Foto: arhiva Noir festival
1/3
14.06.2013.
u 13:44

U subotu u kinu Tuškanac, u 20.30 sati Nikica Gilić predstavlja: Zorana Tadićai hrvatski film noir, a posjetitelji će vidjeti filmove: Treća žena i San o ruži

U Zagrebu je započeo drugi dio ovogodišnjeg Noir festivala. Nakon književne zvijezde Joa Nesbøa, gost Zagreba je car noirea Eddie Muller, direktor najvećeg noir festivala – Noir City i predsjednik fondacije Film Noir. Nakon razgovora sa selektoricom festivala Mimom Simić u Velvetu, posjetitelji su u kinu Tuškanac premijerno vidjeli dugu verziju filma Skitnica (režija: Joseph Losey, 1951., uloge: Van Heflin, Evelyn Keyes, John Maxwell, Katherine Warren) koji je za ovu prigodu izabrao upravo Muller.

Ostatk programa tekođerje vrlo bogat. U  petak je u Galeriji Velvet gost Mourice Roucel,jedan od najpoznatijih \"noseva\" svijeta, a o umijeću spravljanja parfema razgovarat će se u 20 sati i to pod zajedničkim nazivnikom Noir perfumesa. U razgovoru uz slavnog gosta sujejuju:  Ivo Parać, Borut Mihalić, Dominko Blažević.

Slijedi Noir party na koje svira Gudački kvartet BIS, a posjetitelji kina Tuškanca od 21.30 mogu vidjeti film po  izboru Eddieja Mullera. To je film Neće mi vjerovati (They Won\'t Believe Me), iz 1947. godine (režija: Irving Pichel,  uloge: Susan Hayward, Robert Young, Jane Greer, Rita Johnson), te Žena u bijegu (Woman on the Run) iz 1950. godine (režija: Norman Foster,  uloge: Ann Sheridan, Dennis O\'Keefe, Robert Keith, John Qualen).

U subotu, 16. lipnja program se nastavlja u 19 sati u  Galeriji Velvet programom: Mario Vrbančić: Double Indemnity: Lutrija smrti i film noir, dok program u kinu Tuškanac počinje u 20.30 sati. Nikica Gilić predstavlja: Zorana Tadićai  hrvatski film noir, a posjetitelji će vidjeti filmove: Treća žena iz  1997. godine (uloge: Ena Begović, Mladen Crnobrnja, Vlatko Dulić), te San o ruži, iz 1986. godine (scenarij Pavao Pavličić, uloge: Rade Šerbedžija, Fabijan Šovagović, Iva Marjanović).  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije