Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Što odabrati?

Ušteda ili brzina: ići na more starom ili novom cestom?

autocesta
Pixsell
31.07.2012.
u 14:10

Koju opciju odabrati: komfor i brzinu ili uštedu i zanimljivije putovanje? Doznajte što smo otkrili

Ljetni su praznici vrijeme kada se dobrom organizacijom možemo pobrinuti da nam što više novca ostane u džepu. Mnogi od nas na praznike idu autobusom ili vlakom, svakako dobrodošlim opcijama za uštedu, no veći dio nas na more putuje osobnim automobilima. Ako ste jedni od njih, vrlo vjerojatno, s obzirom na cjelokupnu gospodarsku i ekonomsku situaciju, razmišljate kako čim više uštedjeti na naoko nebitnim stvarima – u koje spada i putovanje. 

Kad je riječ o putovanju automobilom, ove godine donesene su neke nepopularne mjere kao što je poskupljenje autoceste za 15 posto, no pritom su Hrvatske autoceste ponudile i neke promotivne akcije kao što je kupovina ENC-a po akcijskim cijenama. Bilo kako bilo, cijena autoceste tako je sad skočila sa 157 kuna na visokih 181 kunu. Upravo zbog toga građani i turisti sve se više odlučuju za korištenje državnih tj. starih cesta. 

Ostatak članka pročitajte na Pametnoj kuni. 

Komentara 1

BU
BubyZG
22:00 31.07.2012.

Dok HAC ne uvede vinjete, autoceste me vidjeti neće. Na autocesti plaćam cestarinu, u bržoj vožnji auto više troši, čekam na naplatama, a ionako svi uvijek govore da si na odmoru i da ti se nikuda NE žuri. Pa onda pada u vodu i prednost bržeg dolaska na cilj po autocesti. Jedino što je možda malo sigurnija ( a u zadnje vrijeme i to je upitno - stalno slušamo o nesrećama na autocesti !! ).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije