Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
100.000 zaposlenika

Fuzijom do najveće zrakoplovne kompanije na svijetu!

American Airways
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
09.12.2013.
u 19:07

Zajednička zrakoplovna kompanija American Airlines imat će oko 6700 letova dnevno na oko 330 destinacija u više od 50 država svijeta.

American Airlines i US Airways završili su svoje dugoočekivano spajanje čime je nastala najveća zrakoplovna kompanija na svijetu, piše BBC.

Vrijednost dionice odmah je skočila nakon svog debija na burzi. Ranije je spajanje blokiralo američko ministarstvo pravosuđa zbog straha od prevelike koncentracije na tržištu nove kompanije. Zajednička zrakoplovna kompanija American Airlines imat će oko 6700 letova dnevno na oko 330 destinacija u više od 50 država svijeta.

Više od 100 tisuća radnika

Za American Airlines radit će više od sto tisuća ljudi. S državom su se dogovorili da se odreknu nekoliko stotina mjesta diljem zračnih luka u SAD-u. Ta mjesta trebale bi dobiti niskobudžetne kompanije kao što su JetBlue i SouthWest Airlines kako bi se zadržale niske cijene putnicima koji bi mogli biti pogođeni konsolidacijom u američkoj zračnoj industriji.

Analitičari su zadovoljni spajanjem te kažu da je ovo posljednja epizoda u nizu takvih događaja. Sada postoje tri glavne velike američke zrakoplovne kompanije: United, Delta i American.

– Građani i investitori profitirat će od financijski jake industrije koja sada može ulagati kako bi njezine usluge slijedile vrijeme u kojem se nalazimo te biti konkurentne stranim zrakoplovnim kompanijama – kazao je analitičar Nexa Capitala Ray Neidl.

>>Prosječna neto plaća u zračnom prometu najveća, 9420 kuna

>>Ukida se najduža komercijalna zrakoplovna linija na svijetu!

Komentara 4

DU
Deleted user
20:50 09.12.2013.

Mali Ivica dobio domaći zadatak da nas pripremi na ideju kako bi i ujedinjenjem zrakoplovnih tvrtki u "regionu" krenulo i Croatia airlines-u na bolje?

IM
Immanuell
12:46 10.12.2013.

Oni to mogu, kod njih jedan veći broj zaposlenika na posao ide svakodnevno avionom..... I odlaze jednako s posla kući, kao kad se mi vozimo autobusom ili vlakom..... Kod nas je to još uvijek znanstvena fantastika za golemu većinu ljudi. 100 000 zaposlenih u zrakoplovnoj kompaniji je zbilja ogroman broj.

DU
Deleted user
20:29 09.12.2013.

To je svjesno omogućavanje nastajanja novih trustova i monopola. Nema više otopra kapitalizmu. Sada ćemo u živo biti svjedoci tome kakve su bile daljnje namjere kapitalizma kada su ga pred više od 100 godina zaustavili radnički pokreti i revolucije. Do sada se već nazire da kanibalizira sam sebe, jer je čitav sistem neodrživ bez radnika - potrošača. Svima za minimalne potrebe (od države), svi u mirovine, nitko ništa ne dela, sve ide k vragu ... pa posle toga kaj bu zraslo iz pepela - bumo vidli ... rekli su slepci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije