Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fondovi

Rezultati fondova u rasponu od -3,53 posto pa do +3,05 posto

Burza
Pixsell
10.10.2010.
u 14:21

Proteklog tjedna četrdeset i šest od devedeset i dva fonda ostvarilo je porast vrijednosti udjela. Novčani fondovi su po običaju svi završili tjedan u plusu.

 

Rezultati fondova protekloga tjedna kretali su se u rasponu od -3,53 posto pa do +3,05 posto a četrdeset i šest od devedeset i dva fonda ostvarilo je porast vrijednosti udjela. Najuspješniji dionički fond protekloga tjedna bio je fond KD Nova Europa kojem je vrijednost porasla za 3,05 posto.

Najveći gubitnik kod dioničkih fondova je fond Platinum JIE kojem je vrijednost smanjena za 3,53 posto. Kod mješovitih fondova najuspješniji je Ilirika JIE Balanced koji je ostvario porast vrijednosti od 0,97posto.

Najveći pad u ovoj grupi zabilježio je ICF Balanced (-2,33 posto). Kod obvezničkih fondova porasli su samo ICF Fixed Income (+0,20 posto) i ZB bond (+0,13 posto) dok je najveći pad zabilježio HPB Obveznički kojem je vrijednost smanjena za 0,85 posto. Novčani fondovi su po običaju svi završili tjedan u plusu.

 

NAPOMENA: Kod izračuna tjednih promjena fondova, u obzir su uzeti rezultati za razdoblje od 29.09. do 06.10. 2010. godine

Ključne riječi

Komentara 1

AS
asper
18:53 10.10.2010.

A kako stoji PBZ Invest? Prisilno sam bio njihov dioničar u sklopu jednog gotovinskog kredita povezanog sa životnim osiguranjem, koji sam otplaćivao od 2007. do 2010. Rekli su mi kako je fond siguran uz mali prinos, ali nakon otplate kredita,, kada sam poželio unovčiti svoj udio u tom fondu dobio sam 40% od uplaćenog iznosa?! To je njima bilo sigurno ulaganje?! Banda nesposobna još mi je savjetovala da ostanem u Fondu jer će \"sigurno\" rasti. Ma tko želi više s vama ikada imati posla!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije