Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Poljski milijarder Zbigniew Jakubas želi ulagati u Končar

Sedamnaesti najbogatiji Poljak priprema ulagačku ofenzivu na Hrvatsku. Želi investirati u infrastrukturu, gradnju lokomotiva i tramvaja
20. kolovoza 2012. u 20:10 13 komentara 15 prikaza
'03.05.2011.Ozaljska,Zagreb- U spremistu tramvaja u Ozaljskoj ulici radnici ZET-a skidaju dijelove s novih tramvaja i stavljaju ih na druge jer im Koncar ne isporucuje dijelove zbog duga. Photo: Boris
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL

Poljski milijarder Zbigniew Jakubas želi ulagati u Končar, prenosi poljsko izdanje Forbesa koje piše kako Jakubas priprema ulagačku ofenzivu na Hrvatsku. Želi investirati u infrastrukturu, gradnju lokomotiva i tramvaja, a nada se da će u narednim mjesecima sklopiti ugovore za opskrbu opremom vrijednom oko 50 milijuna eura.

Končar inače već surađuje s Newagom, poljskim proizvođačem tramvaja koji je u vlasništvu Jakubasa. Jakubas, koji je na popisu najbogatijih Poljaka ove godine zauzeo 17. mjesto, u suradnji s Hrvatima želi ući i u proizvodnju tramvaja koji će se prodavati i u Poljskoj i na Balkanu. Jakubas planira ući i u vlasničku strukturu Končara.

Pametni grad
SVIJET BOLJIH MOGUĆNOSTI
Jeste li čuli za Ascaliu? Najvjerojatnije niste, ali uskoro bi mogli ovisiti o njima

A1 izdvaja za Vas

  • Lavica7:

    Poljhaci, Madjari...ima li i koji Albanac pa da nam bude potpuno jasno koja smo bijeda.

  • downunder:

    Bas me zanima jel ovo jos jedna izmisljotinja Cacica kao sto je i dosad bilo

  • lojtra1:

    Bilo bi dobro da jest kako piše ali često je drugačije. I siemens je kupio prvomajsku samo zato da bi ju uklonio s tržišta.