Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
investicije

Poljski milijarder Zbigniew Jakubas želi ulagati u Končar

'03.05.2011.Ozaljska,Zagreb- U spremistu tramvaja u Ozaljskoj ulici radnici ZET-a skidaju dijelove s novih tramvaja i stavljaju ih na druge jer im Koncar ne isporucuje dijelove zbog duga. Photo: Boris
Boris Ščitar/PIXSELL
20.08.2012.
u 20:10

Sedamnaesti najbogatiji Poljak priprema ulagačku ofenzivu na Hrvatsku. Želi investirati u infrastrukturu, gradnju lokomotiva i tramvaja

Poljski milijarder Zbigniew Jakubas želi ulagati u Končar, prenosi poljsko izdanje Forbesa koje piše kako Jakubas priprema ulagačku ofenzivu na Hrvatsku. Želi investirati u infrastrukturu, gradnju lokomotiva i tramvaja, a nada se da će u narednim mjesecima sklopiti ugovore za opskrbu opremom vrijednom oko 50 milijuna eura.

Končar inače već surađuje s Newagom, poljskim proizvođačem tramvaja koji je u vlasništvu Jakubasa. Jakubas, koji je na popisu najbogatijih Poljaka ove godine zauzeo 17. mjesto, u suradnji s Hrvatima želi ući i u proizvodnju tramvaja koji će se prodavati i u Poljskoj i na Balkanu. Jakubas planira ući i u vlasničku strukturu Končara.

Komentara 13

LA
Lavica7
22:00 20.08.2012.

Poljhaci, Madjari...ima li i koji Albanac pa da nam bude potpuno jasno koja smo bijeda.

DO
downunder
20:25 20.08.2012.

Bas me zanima jel ovo jos jedna izmisljotinja Cacica kao sto je i dosad bilo

LO
lojtra1
21:45 20.08.2012.

Bilo bi dobro da jest kako piše ali često je drugačije. I siemens je kupio prvomajsku samo zato da bi ju uklonio s tržišta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije