Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fondovi

Otvoreni investicijski fondovi tjedan završili većinom u zelenom

stocks
Arhiva Vl-a
14.03.2010.
u 13:37

Dionički fondovi s druge strane ljestvice su bili Erste Total East s minusom od -0,96 posto, HPB Dionički s negativnih -0,80 posto tjedne promjene

Velika većina otvorenih investicijskih fondova u Hrvatskoj je prošli tjedan završila u zelenom teritoriju. Pri vrhu ljestvice tjednih dobitnika u skupini dioničkih fondova su bili MP BRIC.hr s promjenom vrijednosti udjela od +3,25 posto, NFD BRIC s tjednim rezultatom od +2,92 posto, a slijedi ih fond Aureus US Equity s plusom od +2,76 posto u zadnjih tjedan dana.

Dionički fondovi s druge strane ljestvice su bili Erste Total East s minusom od -0,96 posto, HPB Dionički s negativnih -0,80 posto tjedne promjene vrijednosti udjela i FIMA Equity s tjednim rezultatom od -0,15 posto. Među pet najvećih fondova po iznosu imovine pod upravljanjem u grupama dioničkih i uravnoteženih fondova je bilo pozitivnih pomaka u vrijednosti udjela u prošlom tjednu. ZB global je dobio +1,01 posto na vrijednosti na tjednoj razini, ZB aktiv je ostvario tjedni plus od +0,75 posto, a PBZ Equity plus od +0,73 posto.

PBZ Global je povećao vrijednost svog udjela za +0,53 posto, a Raiffeisen Balanced je dobio +1,46 posto na vrijednosti prošli tjedan.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije