Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grüne Woche u Berlinu

Naša vina, rakije, proizvodi od konoplje... sve traženiji

23.01.2017.
u 07:12

Proizvodi naših prroizvođača sve su popularniji u Njemačkoj, nakon što su ih njemački turisti već imali prilike kušati u Hrvatskoj

Belje, Agrolaguna, Badel 1862, MI Braća Pivac, Apimel, Klaster Slavonska košarica, Kapronca, Obrt Đanić i Frelimo obrt, devet je hrvatskih izlagača koji se u organizaciji HGK do 29. siječnja predstavljaju na Međunarodnom zelenom tjednu – Grüne Woche u Berlinu, jednom od najvećih sajmova hrane i poljoprivrede u svijetu. Goran Đanić, čiji je obrt jedan od većih proizvođača voćnih rakija u Hrvatskoj, ističe kako na berlinski sajam dolazi već 11 godina te da je interes Nijemaca za našim rakijama ogroman.

– Država bi proizvođačima rakija trebala pomoći i omogućiti korištenje EU fondova te nastup i na drugim tržištima – ističe Đanić koji za potrebe svoje proizvodnje godišnje otkupljuje oko 500 tona različitog voća i ima 50-ak kooperanta. Smatra kako Hrvatska ima odlične mogućnosti za izvoz voćnih rakija, no potrebno je udruživanje i pomoć države oko investicija.

– Mi smo prvi put na sajmu i očekujem da ćemo pronaći kupce koji bi na svoje police ili u restorane htjeli uvrstiti ponudu našeg vina – kaže Dragica Vučković iz OPG-a Vučković koja, kao i OPG Zvonimira Kalića, na sajmu nastupa s Klasterom Slavonska košarica. Kalić pak u ponudi ima 18 vrsta proizvoda od konoplje, koji su sve traženiji, čak i čokoladu sa sjemenakama i uljem konoplje.

Grüne Woche održava se 82. put, a uz 1700 izlagača iz cijelog svijeta, očekuje se i 420.000 posjetitelja.

>> U pet godina organska hrana u RH na 377% više tla

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije