Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Javna nabava

Najveći kredit u 2010. dobio HC, ZG holding najveći naručitelj

cesta-led_mas_pod_021210
Maja Šantoši /Pixsell
25.05.2011.
u 08:45

Iako prema Zakonu o javnoj nabavi državne institucije moraju objaviti tromjesečne rezultate, velik broj njih to ne čini, pa točnih podataka nema

Državne institucije prošle su godine dobile kredite u iznosu od oko dvije milijarde kune, a nešto više od polovice tog iznosa, oko 1,1 milijardu kuna, odnosi se na kredit Hrvatskim cestama koji je odobrilo nekoliko banaka. Zagrebački holding najveći je pak pojedinačni naručitelj. Rezultati su to nove analize Briefing e-servisa, tvrtke specijalizirane za praćenje, analizu i savjetovanje u području javne nabave.

Iako Zakon o javnoj nabavi državne institucije obvezuje na objavljivanje rezultata, velik dio njih u tome ipak nije ažuran, pa je zato analizom obuhvaćeno 64,42 posto poznatih rezultata nadmetanja.

Naručitelji s područja Grada Zagreba objavili su najviše poziva na nadmetanje, njih 17, a na prvom je mjestu sa šest objavljenih poziva na nadmetanje i obavijesti o pregovaračkim postupcima Zagrebački holding. Udio kredita za financiranje obrtnih sredstava u 2010. godini u odnosu na 2009. povećan je za 9,68 postotnih bodova, odnosno sa 1,75 na 11,43 posto.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije