Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pratite uživo

Konferencija o digitalnoj transformaciji DTC 2021.

Konferencija o digitalnoj transformaciji DTC 2021.
14.04.2021.
u 09:54

Uspješna digitalna transformacija je sinergija privatnog i javnog

Pametne industrije i novi poslovni modeli su definitivno pravac kojim, u Hrvatskoj, moramo ići. Uz podršku EU, korištenjem mnogih uspješnih primjera zemalja koje su već krenule tim smjerom, neograničenim mogućnostima koje nove tehnologije pružaju te aktiviranjem vlastitih potencijala, koje dokazano imamo, uspjeh je daleko bliži nego što nam se čini!

Ipak, bez Smart Industry razvojnog okvira, imat ćemo samo poneke "otoke uspješnosti" i nećemo iskoristiti investirane potencijale. SI razvojni okvir podrazumijeva umrežavanje poduzeća, industrija i gospodarstva, kao i umrežavanje s javnom upravom i akademskom zajednicom, kako bi se ubrzalo i pojačalo kreiranje vrijednosti u digitalnom dobu i 4IR.

Za takve nove forme upravljanja razvojem, uspostavljaju se nove funkcije u institucijama, u svrhu povećanja efektivnosti suradnje među svim institucijama i na temeljima novih mogućnosti digitalne umreženosti. U fokusu je izgradnja infrastruktura i digitalnih ekosustava da bi se poduzećima i industrijama olakšala i ubrzala digitalna transformacija, sa svrhom povećanja konkurentnosti na svim razinama.

Strateška inicijativa ‘Pametne industrije i digitalna transformacija’ , konferencijom o digitalnoj transformaciji ‘DTC 2021’ daje svoj doprinos ovoj jedinstvenoj prilici za ubrzani napredak Hrvatske u izuzetno konkurentnom globalnom okruženju, kao i promišljanju o brzom oporavku i povećanju otpornosti na krize, s obzirom na pandemijsku krizu kroz koju svijet prolazi. Kroz prezentacije, panel diskusije i finalni brainstorming, gospodarstvenici, znanstvenici i predstavnici javne uprave, raspravljat će, među ostalim, kako pozicionirati pametne industrije u strategiji pametne specijalizacije, te treba li nam poseban nacionalni plan za pametne industrije i digitalnu transformaciju gospodarstva, što financirati javnim, a što privatnim novcem, kako od komparativnih prednosti, preko komplementarnosti do konkurentske prednosti, koja iskustva možemo koristiti iz drugih zemalja te koliko smo spremni sudjelovati u „svjetskim ratovima“ za talente i za podatke.

Konferencija o digitalnoj transformaciji DTC 2021 u organizaciji Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Fakulteta organizacije i informatike Varaždin, Fakulteta elektrotehnike i računarstva - Inovacijski centar Nikola Tesla, ILBA-e – Poslovna akademija za vodstvo i inovacije te INFODOM Grupe, uz organizacijsku podršku Poslovnog dnevnika, održat će se 14. travnja 2021. u hotelu Sheraton, a svi zainteresirani za praćenje ovog stručnog događanja imat će on-line pristup na platformama poslovni.hr i vecernji.hr. Pratite nas od 10 sati i doznajte gdje smo i kamo idemo u digitalnoj transformaciji.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije