Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MNOGIMA PRIMAMLJIVO

Kako poznata hrvatska tvrtka privlači zaposlenike? Svi koje zaposle dobivaju bonus od 20 000 kuna neto

Foto: Agency04
1/4
28.02.2022.
u 10:48

Dakle, vremenski smo drastično skratili proces, nema se tu što događati tjednima - napominje nam Sedmak i dodaje kako se inače proces zapošljavanja protežu kroz nekoliko razgovora te uključuju tehničke zadatke.

Traženje posla i stresan prolazak kroz brojne krugove razgovora rijetko koga veseli, a Hrvati kao da mogu sanjati o onome što koje nude kompanije diljem svijeta kako bi privukle dobre radnike. No, jedna tvrtka odlučila je u sklopu tjedna zapošljavanja pronaći nove zaposlenike na način kakav Lijepa naša još nije vidjela.

Jedna od najbrže rastućih IT kompanija u Hrvatskoj Agency04 odlučila je ponuditi potencijalnim kandidatima za pozicije senior developera da odaberu jedan od ponuđenih projekata na kojem žele raditi, u roku 24 sata dobiju ponudu za posao i bonus od 20 000 kuna neto. Oni traže Senior Frontend Engineer, Senior Backend Engineer, Senior Full Stack Engineer, Senior Android Engineer, Senior iOS Engineer i Senior DevOps Engineer.

Foto: Agency04

O čemu je točno riječ i zašto su se baš odlučili na ovakav pristup, ispričao nam je CEO Agency04 Mihael Sedmak.

- Tražimo zaposlenike koji imaju seniorsko iskustvo. Sve tvrtke borbu bore s duljinom trajanjem cijelog procesa. Prvi razgovor, pa drugi, pa tehnički, pa ovakav pa onakav, pa završni – previše je koraka i predugo traje. Dakle, vremenski smo drastično skratili proces, nema se tu što događati tjednima - napominje nam Sedmak i dodaje kako se inače proces zapošljavanja protežu kroz nekoliko razgovora te uključuju tehničke zadatke.

- Mi smo taj proces skratili i pokušali smo cijelo iskustvo personalizirati, napraviti ugodnim i jednostavnim. Najveći benefit su brzina procesa, mogućnost odabira sugovornika i mjesta za razgovor. Mogu pričati sa mnom, s COO-om Draganom Eldićem ili s nekim voditeljima iz odjela u kojem žele raditi, kako bi iz prve ruke vidjeli i pitali kakva je situacija u firmi. To je nešto što je inovativno. Na kraju, ako dođu kod nas onda dobiju naknadu za prelazak od 20 000 kuna neto - objašnjava Mihael Sedmak.

Prijave još traju, a razgovori počinju 28. veljače i traju do 4. ožujka.

Zanimalo nas je i kakve su reakcije na njihovu neobičnu taktiku traženja novih zaposlenika.

- Reakcije javnosti su odlične - kazao nam je i otkrio da su im se prijavili kandidati koji odgovaraju postavljenim kriterijima natječaja.

Napominje kako su imali puno pozitivnih reakcija i na društvenim mrežama jer ljudi ne mogu vjerovati da to radi jedna hrvatska tvrtka, ali i to da idu skroz transparentno i otvoreno s onime što nude.

Foto: Agency04

Na pitanje ako se ovo pokaže uspješnim hoće li to nastaviti, Sedmak nam je potvrdio.

- Vjerojatno će biti, ali primarno bismo željeli završiti naš prvi Hiring Week.

Iako im natječaj nije ni završio, zanimalo nas je hoće li se takav tip oglasa za posao proširiti i na druge pozicije ako se ovaj pokaže uspješnim.

- Što se tiče junior pozicija, već pet godina imamo ljetnu školu. To je besplatna edukacija mladih, koji nemaju iskustva ili oni koji još uvijek studiraju. Ljetna škola traje pet tjedana, odvija se online što znači da polaznici mogu biti i na moru. Naši najbolji zaposlenici su im na raspolaganju kao mentori, a zadnja dva dana imaju Hackathon. U zadnje dvije godine smo imali preko 1.800 prijava, a ukupno je u proteklom razdoblju zaposleno 40-ak polaznika - priča nam CEO poznate IT tvrtke.

 

Komentara 1

Avatar Tombstone
Tombstone
21:16 28.02.2022.

I ukrajinke kao senior entertainment engineer?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije