Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pomoć javnom sektoru u pripremi projekata

HBOR potpisao sporazum s EIB-om o savjetovanju za ulaganja

02.03.2021.
u 12:39

Kroz predviđene aktivnosti HBOR će pružati usluge u svrhu jačanja kapaciteta javnog sektora u strukturiranju održivih i isplativih projekata

Europska investicijska banka (EIB) i Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) potpisale su Sporazum o financiranju razvoja i provedbi savjetodavnih usluga za ulaganja.

Ovim je sporazumom HBOR dobio podršku Europskog savjetodavnog centra za ulaganja (European Investment Advisory Hub) u jačanju kapaciteta pružanja savjetodavnih usluga i tehničke pomoći javnom sektoru, ponajprije jedinicama lokalne i regionalne samouprave. Ukupna vrijednost programa veća je od 670 tisuća eura, od čega će se grantom Europskog savjetodavnog centra za ulaganja financirati do 500 tisuća eura, dok će preostali iznos veći od 170 tisuća eura financirati HBOR.

Kroz predviđene aktivnosti HBOR će pružati usluge u svrhu jačanja kapaciteta javnog sektora u strukturiranju održivih i isplativih projekata te realizacije investicija u područjima poput zaštite i upravljanja okolišem, učinkovitog korištenja resursa, kružnog gospodarstva, pametnih gradova i socijalne infrastrukture.

U okviru projekata kojima je potrebna savjetodavna podrška HBOR će pomoći jedinicama lokalne i regionalne samouprave u pripremi i provedbi ulaganja s posebnim naglaskom na ulaganja u nedovoljno razvijenim područjima RH.

- Cilj nam je povećati kvalitetu i volumen održivih investicija javnog sektora u Republici Hrvatskoj te na taj način doprinijeti uravnoteženom društvenom i gospodarskom regionalnom razvoju, što je jedan od strateških ciljeva našeg poslovanja. Pružanjem podrške klijentima iz javnog sektora u razvoju i strukturiranju investicije te pripremi potrebne dokumentacije povećat ćemo uspješnost njihove realizacije i mogućnost financiranja kroz korištenje sredstava fondova Europske unije - komentirala je Tamara Perko, predsjednica uprave HBOR-a.

Dario Scannapieco, potpredsjednik EIB-a zadužen za aktivnosti u Hrvatskoj, istaknuo je kako je, nakon pandemije, sada još važnije staviti na raspolaganje znanje i iskustvo lokalnim partnerima kako bi im pomogli u postizanju održivog oporavka kroz savjetovanje u pripremi kvalitetnih projekata za financiranje.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije