Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Gospodarstvo

HBOR potpisao sporazum s EIB-om o savjetovanju za ulaganja

Kroz predviđene aktivnosti HBOR će pružati usluge u svrhu jačanja kapaciteta javnog sektora u strukturiranju održivih i isplativih projekata
02. ožujka 2021. u 12:39 0 komentara 157 prikaza
Pogledajte galeriju 1/3

Europska investicijska banka (EIB) i Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) potpisale su Sporazum o financiranju razvoja i provedbi savjetodavnih usluga za ulaganja.

Tamara Perko KREDITI HBOR uveo posebne pogodnosti za kreditiranje poslovnih subjekata na području Ssisačko-moslavačke županije

Ovim je sporazumom HBOR dobio podršku Europskog savjetodavnog centra za ulaganja (European Investment Advisory Hub) u jačanju kapaciteta pružanja savjetodavnih usluga i tehničke pomoći javnom sektoru, ponajprije jedinicama lokalne i regionalne samouprave. Ukupna vrijednost programa veća je od 670 tisuća eura, od čega će se grantom Europskog savjetodavnog centra za ulaganja financirati do 500 tisuća eura, dok će preostali iznos veći od 170 tisuća eura financirati HBOR.

Kroz predviđene aktivnosti HBOR će pružati usluge u svrhu jačanja kapaciteta javnog sektora u strukturiranju održivih i isplativih projekata te realizacije investicija u područjima poput zaštite i upravljanja okolišem, učinkovitog korištenja resursa, kružnog gospodarstva, pametnih gradova i socijalne infrastrukture.

Rovinj: U Grand Park Hotelu održan 8. Susret guvernera i bankara ZA OSNOVNE I SREDNJE ŠKOLE HUB otvorio natječaj za programe financijske pismenosti: Nagrade do 10.000 kuna

U okviru projekata kojima je potrebna savjetodavna podrška HBOR će pomoći jedinicama lokalne i regionalne samouprave u pripremi i provedbi ulaganja s posebnim naglaskom na ulaganja u nedovoljno razvijenim područjima RH.

- Cilj nam je povećati kvalitetu i volumen održivih investicija javnog sektora u Republici Hrvatskoj te na taj način doprinijeti uravnoteženom društvenom i gospodarskom regionalnom razvoju, što je jedan od strateških ciljeva našeg poslovanja. Pružanjem podrške klijentima iz javnog sektora u razvoju i strukturiranju investicije te pripremi potrebne dokumentacije povećat ćemo uspješnost njihove realizacije i mogućnost financiranja kroz korištenje sredstava fondova Europske unije - komentirala je Tamara Perko, predsjednica uprave HBOR-a.

'18.02.2009. Zagreb, Hrvatska - Press konferencija u HNB-u. Zgrada Hrvatska narodna banka. Photo: Jurica Galoic/24sata' NRS pao i u zadnjem kvartalu 2020. Kamate i dalje padaju, ali usporeno

Dario Scannapieco, potpredsjednik EIB-a zadužen za aktivnosti u Hrvatskoj, istaknuo je kako je, nakon pandemije, sada još važnije staviti na raspolaganje znanje i iskustvo lokalnim partnerima kako bi im pomogli u postizanju održivog oporavka kroz savjetovanje u pripremi kvalitetnih projekata za financiranje.

 

ČUDNI ŽIVOTNI PUTEVI
Danas je poznati hrvatski glazbenik, a nekoć je pobjeđivao Đokovića sa 6:0!
TIDAL
Glazba i zabava
Jeste li ikada čuli za TIDAL? Istražili smo sve što morate o njemu znati
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.