Naslovnica Biznis Gospodarstvo

„Energetska učinkovitost i obnovljivi izvori energije u zgradarstvu – s naglaskom na turizam“

Održano u Zagrebu, u utorak 7. studenog 2017. u 9:00 u Hotelu International
10. studenoga 2017. u 14:29 1012 prikaza
„Energetska učinkovitost i obnovljivi izvori energije u zgradarstvu  – s naglaskom na turizam“
Foto: Promo
Pogledajte galeriju 1/12

Njemačko-hrvatska industrijska i trgovinska komora održala je simpozij pod nazivom Energetska učinkovitost i obnovljivi izvori energije u zgradarstvu (s naglaskom na turizam).

Simpozij ja bio dio istoimenoga poslovnog putovanja čiji je cilj bio ukazati na potencijale te odgovarajuće mjere za smanjenje ukupne potrošnje energije u zgradama (s turističkom namjenom), a u sklopu kojega je osam njemačkih poduzeća specijaliziranih za energetsku učinkovitost te energiju iz obnovljivih izvora svoje proizvode i usluge predstavilo stručnoj hrvatskoj publici – odnosno zainteresiranim poslovnim partnerima.

„Energetska učinkovitost i obnovljivi izvori energije u zgradarstvu  – s naglaskom na turizam“ | Autor : PROMO Foto: PROMO

Konferenciju je otvorila potpredsjednica uprave Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore Dorotea Effenberger, a izlaganja o situaciji u područjima energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije u zgradarstvu i turizmu te uzornim praksama u Hrvatskoj i Njemačkoj održao je niz uglednih predavačica i predavača, od kojih valja istaknuti Ricardu Pulverich, konzultanticu izvozne inicijative njemačkoga Saveznog ministarstva gospodarstva i energetike pod nazivom Energetika, Deana Smolara iz Nacionalnoga koordinacijskog tijela za energetsku učinkovitost, Pascalea Klauniga iz Njemačkoga društva za održivu gradnju (DGNB), Iliju Drmača iz Energetskoga instituta Hrvoje Požar te Henninga Meschedea sa sveučilišta u Kasselu.

„Energetska učinkovitost i obnovljivi izvori energije u zgradarstvu  – s naglaskom na turizam“ | Autor : PROMO Foto: PROMO

Nakon konferencije te u naredna dva dana – 8. i 9. studenoga – za njemačke sudionike organizirani su individualni poslovni razgovori s potencijalnim hrvatskim partnerima u Zagrebu i okolici.

Suorganizatorica ovoga poslovnog putovanja koje je dio spomenute izvozne inicijative njemačkoga Saveznog ministarstva gospodarstva i energetike bila je tvrtka eclareon GmbH.

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša