Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odluka Skupštine

Đuro Đaković kreće u novu dokapitalizaciju

Đuro đaković
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/5
30.06.2017.
u 16:54

Temeljni kapital može se povećati u novcu i izdavanju novih dionica

Glavna skupština Đuro Đaković Grupe donijela je odluku o novoj dokapitalizaciji Društva. Temeljni kapital može se povećati u novcu i izdavanju novih dionica sa 151,9 milijuna kuna na najviše 303,9 milijuna kuna.

Povećanje temeljnog kapitala provest će se javnom ponudom uz potpuno isključenje prava prvenstva postojećih dioničara pri upisu novih dionica. Upis će se vršit u jednom krugu, a pravo upisa imaju svi ulagatelji koji će za upisane vrijednosne papire uplatiti iznos od najmanje 800 tisuća kuna.

Dokapitalizacija će se smatrati uspješnim ako se u utvrđenom roku upiše i uplati između 2,5 milijuna i 7,6 milijuna novih redovnih dionica pojedinačne nominalne vrijednosti od 20 kuna. Konačna cijena dionica ovisit će o potražnji.

- Pozitivan rezultat poslovanja u prvom kvartalu ove godine dokaz je uspješnog provođenja sveobuhvatnog procesa restrukturiranja nakon višegodišnjih trendova stagnacije i generiranja gubitaka.

U ovom prijelomnom trenutku za grupaciju, ponovljeni postupak povećanja temeljnog kapitala dovest će do poboljšanja izvora financiranja u što kraćem roku, kako bi se postignuta razina poslovanja zadržala i u budućnosti - rekao je Tomislav Mazal, predsjednik Uprave slavonskobrodske tvrtke. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije